Zuidas Leeft

Lichtkunstwerk vergezelt fietsers onder Beethovenstraat

Sinds begin maart 2019 is de fietstunnel onder de Beethovenstraat opgesierd met een fraai lichtkunstwerk. Het bezorgt fietsers een prettige en verrassende ‘begeleiding’ onder het autoverkeer door, pal langs de bouwplaats van het WTC.

Voorheen waren er twee tunneltjes, maar die zijn als gevolg van het werk aan de uitbreiding van het WTC met elkaar verbonden. Tegelijkertijd zijn ze volledig overkapt en daardoor meer afgesloten. Een ideale plek voor een lichtkunstwerk, dacht lighting designer Stephanie de Boer-Hansen van Lies Hansen Light & Design. Zij ontwierp het, Amsterdam Zuidas en WTC maakten het mogelijk.

Meefietsen

Het lichtkunstwerk blijkt de soms nogal nukkige Amsterdamse fietser tot vrolijkheid te stemmen. De gehaaste die ‘s morgens de trein moet halen, op tijd op werk of school moet zijn of een kind bij de crèche moet afleveren; maar ook de vermoeide aan het eind van de dag of de nachtbraker die naar huis kachelt van een uit de hand gelopen feestje. Ze krijgen allemaal gezelschap van een kunstwerk dat een stukje ‘meefietst’. In deze tunnel ben je nooit alleen, maar altijd even samen met het licht.

Bekijk het filmpje

Uitbreiding WTC

Voorlopig houdt het lichtkunstwerk u gezelschap. Pas als de uitbreiding van het WTC is gerealiseerd, verandert de situatie. Dat is volgens planning in 2021.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

7 maart 2019 | 11:39

Eline

Sorry ik zie dat het gemaakt is door Lies Hansen Light & Design. Mooi!

Schrijf een reactie
1
+1
7 maart 2019 | 11:38

Eline

Leuk dit maakt het een stuk kleurrijker en vrolijker
Van wie is het lichtkunstwerk?

Schrijf een reactie
1
+1
7 maart 2019 | 10:42

Karien Timmer

Wow! Dat zouden we in veel meer tunnels en onder grijze viaducten moeten doen!

Schrijf een reactie
1
+1
7 maart 2019 | 09:27

Peter Wessels

Vooral leuk
En dat hebben we nodig
Ik hoop dat ie het lang blijft doen!

Schrijf een reactie
1
+1