Bereikbaarheid Duurzaamheid

Vernieuwde Prinses Irenestraat krijgt vorm

De nieuwe groene inrichting van de Prinses Irenestraat vordert. De aanleg van de ‘watervertragende groenstrook’ is in volle gang. Vanaf zaterdag 6 april leggen we nieuwe bestrating aan. Daarna volgen nog wat laatste werkzaamheden.

De watervertragende groenstrook in de Prinses Irenestraat komt te liggen tussen de Beethovenstraat en de Prinses Margrietstraat. Het is een verdiepte groene zoom, met veel bomen en planten waarin het regenwater bij stevige buien tijdelijk wordt opgevangen. Tegelijk met de aanleg van de strook hebben we het riool vervangen en zijn gas- en warmteleidingen verlegd.

Prinses Irenestraat, eind maart
Foto: Marcel Steinbach

Bestrating

Nu gaan we ook de bestrating vernieuwen. Daar beginnen we mee op zaterdag 6 april 2019. De werkzaamheden die we dan verrichten, zullen geen geluidshinder geven. Op maandag 8 april leggen we de bestrating en trillen we de grond aan. Houd u rekening met geluidsoverlast. Op maandag 8 april is de Prinses Irenestraat weer open voor fietsers en voetgangers. Voor autoverkeer gaat de straat dinsdag 9 april open.

Asfalteren Strawinskypad

Als de Prinses Irenestraat weer open is voor langzaam verkeer, kan ook het Strawinskypad – tussen de Vijfhoek en de Beethovenstraat – definitief worden ingericht met rood asfalt. De werkzaamheden hiervoor vinden plaats tussen maandag 8 en donderdag 18 april. Dit deel van het fietspad is dan afgesloten. Fietsers en voetgangers leiden we om via de Vijfhoek en de Prinses Irenestraat.  Alleen de trap naar de Strawinskylaan, ter hoogte van de fietsparkeergarage, blijft toegankelijk. De fietsparkeergarage zelf natuurlijk ook. De trap ter hoogte van het Strawinskyhuis sluiten we af.

Tunneltje Beethovenstraat

In het verlengde hiervan asfalteren we tussen donderdag 11 en zaterdag 13 april een deel van het fietspad bij de tunnel onder de Beethovenstraat. De tunnel is dan afgesloten. U kunt gebruikmaken van de kruising Beethovenstraat–Prinses Irenestraat. De afsluiting van de tunnel begint op donderdag na de ochtendspits. Tijdens de vrijdagochtendspits zijn verkeersregelaars aanwezig bij de oversteek met de Beethovenstraat.

Prinses Irenestraat, begin april 2019
Foto: Marcel Steinbach

Bruggen

In mei plaatsen we twee houten burgen over de brede groenstroken in de Prinses Irenestraat. Op zaterdag 11 mei worden ze aangevoerd. Die aanvoer neemt ongeveer een halve dag in beslag. De Prinses Irenestraat zal dan afgesloten zijn. Verkeer wordt omgeleid via de Willem Kesstraat. Tijdens de werkdagen na 11 mei zetten we de grootste brug op locatie in elkaar. Op zaterdag 18 mei plaatsen we beide bruggen. Ook dan is het voor de veiligheid noodzakelijk om dit deel van de Prinses Irenestraat af te zetten.

Werkzaamheden op een rijtje

Eindresultaat

Na uitvoering van deze werkzaamheden is dit deel van de Prinses Irenestraat geheel in het nieuw gestoken en klaar voor de toekomst. De straat heeft dan een flinke kwaliteitsslag gekregen met een mooie groene inrichting, waarmee de straat ook rainproof is gemaakt. Na al het werk en de hinder maakt dit eindresultaat hopelijk veel goed.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel