skip to main content
Zuidas in LEGO

Minimaal twee dagen per week trekt wiskundedocent Pattiruhu zich terug in zijn speciale LEGO-hoek. Zo’n eigen plek was zelfs een voorwaarde bij het kopen van zijn huis in Dronten. ‘We hebben nu een enorme woonkamer, waar mijn vriendin bijvoorbeeld televisie kan kijken en ik kan bouwen. Dat is toch gezelliger dan dat ik het hele weekend op zolder of in de garage zit.’

Michaël Pattiruhu aan de slag met de ITO-toren en Baker McKenzie House

AFOL’s

Er bestaat een hele gemeenschap van ‘AFOL’s’, wat staat voor Adult Fans Of LEGO. Pattiruhu betrad deze AFOL-wereld in 2014, nadat hij naar de tentoonstelling The Art of the Brick in de Amsterdam Expo was geweest. Het eerste gebouw dat hij namaakte was het Amstelhotel, ter grootte van zo’n 2 bij 1,8 meter. Het was zelfs tijdelijk in het hotel te bewonderen. ‘Toen had ik de smaak helemaal te pakken en wilde ik me wagen aan het nabootsen van moderne gebouwen.’ En zo belandde Pattiruhu in Zuidas. Hij bouwde al het Baker McKenzie House en de ITO-Toren. En nu is hij bezig met de Viñoly-toren. ‘In Zuidas vind je de meest spectaculaire gebouwen, maar de Viñoly-toren is wel héél moeilijk om na te maken met de blokjes die LEGO biedt. Het streven is uiteraard om de gebouwen zo goed mogelijk te laten lijken, waarbij je de blokjes nooit bijschaaft of van kleur verandert. Dan is de lol er vanaf. De uitdaging is juist om te werken met de beperkingen van de blokjes.’

Viñoly, in LEGO een flinke uitdaging

Uit de hand gelopen

Vooralsnog blijft LEGO een uit de hand gelopen hobby voor Pattiruhu. ‘Ik zou dit ook wel als werk willen doen, maar daar is niet genoeg animo voor. Bovendien ben ik maanden met een gebouw bezig. Voorlopig blijf ik dus gewoon werken als wiskundedocent.’

Geef uw mening

Jorinde

Ik zou dit project zó graag komen bekijken!!!!

Kim | Amsterdam Zuidas

@Jorinde Goed nieuws, we proberen hieromtrent iets te organiseren. Helemaal zeker is het nog niet. Zodra het lukt lees je dit via Zuidas.nl!

Anoniem

Leuk artikel! Vraag: waarom blijven jullie vasthouden aan "In Zuidas" in plaats van "op de Zuidas" zoals de rest van de wereld bij mijn weten over de Zuidas spreekt?

Paul

Knap hopelijk is dit voor meerdere mensen te bezichtigen en bezoeken incl zijn andere projecten

Kim | Amsterdam Zuidas

@Paul Goed nieuws, we proberen hieromtrent iets te organiseren. Helemaal zeker is het nog niet. Zodra het lukt lees je dit via Zuidas.nl!

Rob

Heel knap gedaan