skip to main content
Pauline neemt haar intrek in The Gustav

Op de begane grond zijn de eerste sleutels al uitgereikt aan bewoners van The Gustav, Pauline Lingg krijgt de hare op 19 februari 2020. ‘Eindelijk is het zover. Twee jaar is best lang.’ Gelukkig werd het allemaal wat minder abstract, doordat ze al wel beslissingen kon nemen over de inrichting van haar woning. ‘Zo heb ik eerder een vloer uitgezocht en ook de keuken zit er al in.’

Appgroep

En dan was er nog de appgroep die al twee jaar geleden is aangemaakt, nadat duidelijk was geworden wie de kopers waren. Lingg: ‘Het voelt nu al vertrouwd omdat bijna iedereen actief meedoet. We zien elkaar af en toe ook, zoals bij het bereiken van het hoogste punt van The Gustav.’ In de app wordt er volop gediscussieerd. ‘We hebben het samen heel veel over de inrichting gehad. Ook kwamen er technische zaken voorbij en hebben we elkaar bijvoorbeeld geadviseerd over vloeren en de indeling van de studio’s.’

The Gustav - rechts - bestaat uit twee gebouwen en is tegelijkertijd met The George - links - ontwikkeld door BPD/AM.

Internationale charme

Dat Lingg naar Zuidas verhuist, was geen vanzelfsprekende keuze. ‘Ik werk er bijvoorbeeld niet.’ Ook haar vrienden waren niet meteen enthousiast. ‘De mannen vonden het vooral een goede investering, de vrouwen vroegen zich af of Zuidas wel gezellig genoeg is voor mij, omdat ik vaak in de stad te vinden ben. Zelf moet ik ook nog steeds een beetje aan het idee wennen, maar ik groei er wel naartoe. Zuidas heeft misschien geen smalle mooie steegjes, maar wel internationale charme.’

Van de tekening gekocht

Lingg heeft een appartement van 40 vierkante meter. ‘Ik heb ook wel in andere delen van Amsterdam gekeken, maar daar moest je telkens over de vraagprijs heen bieden.’ Via via kwam toen The Gustav voorbij, waar op dat moment nog één studio over was. ‘Ik heb het van de tekening gekocht, iets tastbaars was er natuurlijk nog niet.’ De gunstige prijs – ‘overbieden mocht hier niet’ – en dat ze het appartement nog helemaal naar haar eigen smaak mocht indelen en inrichten, trokken haar over de streep.

Lingg: 'Nog even en ik krijg de sleutels'

Tiny house

‘De afgelopen jaren heb ik heus nog wel eens getwijfeld’, vertelt Lingg. ‘Gelukkig is mijn vader een super Zuidas-fan en zijn we hier al veel gaan wandelen en koffiedrinken. Doordat ik het gebied steeds beter leer kennen voelt het nu meer als mijn eigen buurt.’ Wat nu overheerst is vooral blije verwachting. Resoluut: ‘Ik heb superleuk met vrienden gewoond, maar nu is het tijd voor een plek voor mezelf.’ Want het wordt echt heel mooi, glundert Lingg. ‘Omdat het appartement niet heel groot is, is een goede, slimme indeling belangrijk. Iedere vierkante meter moet je goed benutten en ik heb alle meubelen met zorg aangeschaft. Juist omdat het een ‘tiny house’ is, wil ik overal waar ik kijk iets zien waar ik blij van word.’

Gezamenlijkheid

Dan zijn er nog de verwachtingen van het wonen met de – nu nog – appvrienden. ‘Ik denk dat we best veel met elkaar zullen optrekken. Daar is The Gustav ook geschikt voor, want op iedere verdieping zijn er gezamenlijke ruimtes. De invulling moeten we samen nog bepalen, maar het dakterras is bijvoorbeeld een heel mooie plek voor bijvoorbeeld koffie of een borrel.’ Ook denkt Lingg dat het in Zuidas gezelliger gaat worden. ‘Hoe meer bewoners, hoe meer ruimte er komt voor bijvoorbeeld kleine winkeltjes. Dat komt wel goed hoor.’

Geef uw mening

Shirley

In welk gebouw (welke van de twee) van de Gustav kom jij te wonen. Ik kom in het zuid gebouw te wonen. Ik vraag dat omdat ik dan ook in de app groep zou willen. ?

Pauline

Hi Shirley, Wat leuk! Ik zit in noord! Maar contact mij even via Linkedin. Dan wisselen we nummers uit en kunnen we je toevoegen. Heb je ook een studio?

Peter Wesasels

Vette jas

Pauline

haha thanks!

Emmy van den Heuvel Morien

Pauline. Het Leidse plein is op 10 minuten fietsen. Het Gelderlandplein 5 minuten lopen. Etc. Etc. Kortom het is zálig wonen aan de rand van Buitenveldert.

Pauline

Leuk te horen! ben heel benieuwd :-) En ik hou van het Amsterdamse Bos!

Bert

So what?

Anja

Constructief?