skip to main content
Valley maakt meters

‘Uiteraard hebben wij onze werkwijze aangepast aan de richtlijnen van het RIVM. Vooralsnog loopt het werk goed door. Dit komt mede doordat we niet veel medewerkers op de bouw hebben die terug zijn gegaan naar hun land van herkomst.’ Ruud van der Thiel, bouwplaatsmanager van Bouwcombinatie Valley Amsterdam, moet wel nog steeds wennen aan de nieuwe situatie. ‘Zelf werk ik op dit moment twee middagen vanuit huis. Aangezien ik net vader ben geworden, is dat soms best een uitdaging. Gelukkig gaat het goed.’

De markante vormen worden steeds zichtbaarder

Geheugensteuntje

Van der Thiel is ook nog vaak op de bouwplaats van Valley te vinden. ‘Dat is nodig om de mannen te kunnen aansturen.’ Op de bouwplaats zelf zijn markeringen aangebracht om de 1,5 meter aan te geven. ‘Zie het als geheugensteuntje. Ook hebben we een corona-verantwoordelijke aangewezen die in de gaten houdt of de instructies worden nageleefd, tips geeft en de vragen van de medewerkers kan beantwoorden.’

Valley meet 75.000 vierkante meter vloeroppervlakte

Voordeel

Het scheelt dat Valley met 75.000 vierkante meter vloeroppervlakte over voldoende ruimte beschikt om elkaar niet voor de voeten te lopen. Van der Thiel: ‘Ook een voordeel is nu dat de afbouw bestaat uit bijvoorbeeld het plaatsen van binnenwanden, klimaatplafonds, elektra en toiletgroepen. Dat is werk dat goed op 1,5 meter afstand van elkaar uitgevoerd kan worden.’ Deze werkzaamheden vinden nu plaats op de tweede tot en met de achtste etage, in zowel de toekomstige kantoorruimtes als de onderste woningen.

Met de afbouw is inmiddels ook gestart

Op schema

Daarnaast schiet Valley de hoogte in met de ruwbouw. Inmiddels telt de noordelijke toren 16 verdiepingen en de westelijke en zuidelijke torens 15. De noordelijke toren wordt uiteindelijk het hoogst met 100 meter en 27 niveaus, de westelijke toren krijgt 17 verdiepingen en de zuidelijke toren krijgt er 21. Eerder vertelde Van der Thiel dat de bouwers in juli 2020 het hoogste punt van de westelijke toren bereiken, de zuidelijke toren in augustus en de noordelijke toren in oktober. Houdt het team nog steeds vast aan deze planning? ‘Corona zorgt voor extra uitdagingen, maar vooralsnog liggen we mooi op schema.’

Vrijwel alles wordt ter plekke gebouwd bij Valley

Teamspirit

Ondanks deze onzekerheid zijn de teamspirit en motivatie er niet minder om. Van der Thiel: ‘Daar ben ik wel trots op. Je merkt toch dat de bouwers het hoofd koel houden en dat de sfeer goed is. Ik heb ook het idee dat iedereen wel begint te wennen aan deze manier van werken. We zijn natuurlijk al wekenlang bezig, dus het nieuwe is er alweer bijna vanaf. En het is voor de bouwwereld natuurlijk een opluchting dat we verantwoord door kunnen blijven bouwen in deze periode. Dat scheelt een boel kopzorgen.’

Geef uw mening

Lisa | Amsterdam Zuidas

Dag Kamal, van de aannemer kreeg ik te horen dat dit in de kelder en de plint (t/m 7e verdieping kantoren en commerciële ruimten) gebeurt. Ook vertelde hij dat er veel kalkzandsteen meters zitten in de bergingen van de woningen.

kamal

Echt bijzonder... Ben benieuwd of er ook kalkzandsteen muren verlijmd gaan worden?

Remco

Prachtige foto's van dit imposante gebouw. Ik hoop dat er een rooftop bar in komt!

Josella

Wort egt heel mooi en netjes werk goede uit leg ?

Dick

Prachtig gebouw, een aanwinst voor de zuidas