Valley

Valley wordt een echte blikvanger, dankzij de gedurfde en eigenzinnige architectuur. Het gebouw, met een opvallend groen gevellandschap bestaande uit terrassen met weelderige beplanting, biedt ruimte aan woningen, kantoren, en voorzieningen. Het komt te staan aan de Beethovenstraat, tegen over ABN AMRO naast het Sportpark Goed Genoeg (AFC).

Valley draagt bij aan de wens van de gemeente om Zuidas te ontwikkelen tot een gemengde stadswijk voor wonen, werken en verblijf. Vanaf de begane grond tot en met de zevende verdieping bevinden zich kantoren, ruimte voor cultuur, retail, horeca en de toegang tot de woontorens. Vanaf de achtste verdieping beginnen de woonlagen. Daar komen 196 appartementen variërend in grootte van 55 tot 700 m2, die vrijwel alle zijn bestemd voor verhuur.

Meest bijzonder is de overvloed aan groen in het ontwerp. In combinatie met de natuurstenen afwerking ontstaat het beeld van een groene vallei. De binnentuin versterkt dit beeld. Die bevindt zich op de onderste bouwlagen en is voor iedereen toegankelijk. De hoogteverschillen in de binnentuin worden door trappen met elkaar verbonden.

Planning

Realisatie

OVG Real Estate realiseert Valley. Het ontwerp is van architect Winny Maas van MVRDV. Het groen wordt ontworpen door Piet Oudolf. Voor de bouw tekent de combinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren en G&S Bouw). Het complex is eigendom van de RJB Groep.

Duurzaamheid

In Valley komen de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid, technologie en gezondheid samen. Het gebouw scoort een energieprestatiecoëfficiënt van -0,30. Dit getal drukt de energiezuinigheid uit. De negatieve score betekent dat de energieopbrengst van het gebouw gemiddeld over een jaar groter is dan het energieverbruik. Valley haalt bovendien een 8 op de GPR Gebouw-schaal. GPR Gebouw is een sofwaretool dat duurzaamheid meet in alle fasen van een bouwproject: van ontwerp tot realisatie.

Bijzonderheden

  • 75.000 m2 bruto vloeroppervlak
  • tot 100 meter hoog
  • 196 (huur)appartementen van 55 tot 700 m2
  • 3-laagse ondergrondse parkeerkelder voor 375 auto’s
  • ruimte voor 1.850 fietsen

Meer informatie

De bouwput van Valley | oktober 2018
De bouwput van Valley | oktober 2018 Foto: Marcel Steinbach

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

'
14 oktober 2018 | 18:31

michael t

Heel mooi gebouw en leuk dat de verticale tuinen bij het ontwerp horen en goed onderhouden zullen blijven! 95% van de plaatjes laat de mooie west gevels zien. Brengt mij erop dat ik mij afvraag of de andere drie vlakken enorme spiegeloppervlakken worden waar je met een beetje zon uit het oosten of zuiden enorme verblinding door krijgt? Het lijken mij normale vlakken te worden en niet gebogen anders kreeg je het nog warm in het brandpunt van een vergrootglas! Of een langsvliegende piloot ziet even niets meer tot zijn collega is geland. Maar waar vind ik meer info hierover?

Schrijf een reactie
6
+1
'
19 november 2018 | 16:43

Kim | Amsterdam Zuidas

@Michael T
Wat een goede vraag. Ik begrijp dat uw vraag inmiddels per e-mail is beantwoord. De gevels van Valley hebben inderdaad deels een spiegelende uitstraling. De zuidgevel heeft een beperkt geveloppervlak, omdat de kavel op dit punt relatief smal is. In uw mail ziet u bijgevoegd de geveltekening van de zuidgevel. Mochten er nog vragen zijn hoor ik het graag.

Schrijf een reactie
+1