skip to main content
Valley

Valley is een echte blikvanger, dankzij de gedurfde en eigenzinnige architectuur. Het gebouw, met een opvallend groen gevellandschap bestaande uit terrassen met weelderige beplanting, biedt ruimte aan woningen, kantoren, en voorzieningen. Het staat aan de Beethovenstraat, tegen over ABN AMRO en naast het Sportpark Goed Genoeg (AFC).

Valley draagt bij aan de wens van de gemeente om Zuidas te ontwikkelen tot een gemengde stadswijk voor wonen, werken en verblijf. Vanaf de begane grond tot en met de zevende verdieping bevinden zich kantoren, ruimte voor cultuur, retail, horeca en de toegang tot de woontorens. De woonlagen, met 198 appartementen variërend in grootte van 55 tot 700 m2, beginnen vanaf de achtste verdieping. Vrijwel allen zijn bestemd voor verhuur.

Groen

Meest bijzonder aan Valley is de overvloed aan groen in het ontwerp. In combinatie met de natuurstenen afwerking ontstaat het beeld van een groene vallei. De binnentuin versterkt dit beeld. Die bevindt zich op de onderste bouwlagen en is voor iedereen toegankelijk. De hoogteverschillen in de binnentuin worden door trappen met elkaar verbonden.

De groene vallei op de zesde verdieping

Realisatie

EDGE heeft Valley gerealiseerd. Het ontwerp is van architect Winy Maas van MVRDV. Het groenontwerp van Piet Oudolf. Voor de bouw tekende de combinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren en G&S Bouw). Het ontwerp van het interieur komt van Heyligers Architects. Het complex is eigendom van de RJB Groep.

Duurzaamheid

In Valley komen de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid, technologie en gezondheid samen. Het gebouw scoort een energieprestatiecoëfficiënt van -0,30. Dit getal drukt de energiezuinigheid uit. De negatieve score betekent dat de energieopbrengst van het gebouw gemiddeld over een jaar groter is dan het energieverbruik. Valley haalt bovendien een 8 op de GPR Gebouw-schaal. GPR Gebouw is een sofwaretool dat duurzaamheid meet in alle fasen van een bouwproject: van ontwerp tot realisatie.

Documentaire-reeks over Valley

Specificaties

  • bruto vloeroppervlak: 75.000 m2
  • hoogte: tot 100 meter
  • 196 (huur)appartementen van 55 tot 700 m2
  • 3-laagse ondergrondse parkeerkelder voor 375 auto’s
  • ruimte voor 1.850 fietsen

Meer informatie

Valley aanleg openbare ruimte Valley aanleg openbare ruimte Valley aanleg openbare ruimte Valley aanleg openbare ruimte Valley aanleg openbare ruimte Valley aanleg openbare ruimte Valley aanleg openbare ruimte Valley aanleg openbare ruimte Valley aanleg openbare ruimte Valley aanleg openbare ruimte Valley aanleg openbare ruimte Valley parkeerplaatsen Valley parkeerplaatsen Valley parkeerplaatsen Valley parkeerplaatsen Valley parkeerplaatsen Valley parkeerplaatsen Valley parkeerplaatsen Valley parkeerplaatsen Valley parkeerplaatsen Valley hal met lichtkunstwerk Valley lichtkoepel Valley lichtkoepel (2) Valley lichtkoepel Valley daktuinen (5)

Valley in beeld

Hierboven een selectie beelden. De meest actuele beelden en het volledige archief zijn beschikbaar in onze beeldbank.

Bekijk alle beelden

Gerelateerde artikelen

4

Stekker uit creatief centrum Sapiens in Valley

Het creatieve samenwerkingsverband ‘Sapiens’ dat onderdeel van Valley zou worden, wordt beëindigd. Initiatiefnemers Hogeschool Inholland, Naturalis Biodiversity Center en de Vrije Universiteit Amsterdam hebben vastgesteld dat de onderneming niet haalbaar is.

Het groen op Valley groeit gestaag

Een jaar geleden werd het eerste groen van Valley’s verticale vallei aangeplant. Hoe staat het er nu eigenlijk voor? We namen een kijkje met de hovenier. ‘Het duurt nog wel een jaar of vier, vijf voor het hier lekker vol is.’

Creatief museum, werkplaats en debatcentrum Sapiens naar Valley

Sapiens komt naar Valley. Sapiens is een ‘creatief centrum van het Antropoceen’, volgens initiatiefnemers Hogeschool Inholland, Naturalis Biodiversity Center en de Vrije Universiteit Amsterdam. Een museum, werkplaats en debatcentrum ineen.