skip to main content
Zeven kubussen aan Valley hangen

Deze delen van Valley kunnen om technische redenen niet op de betreffende verdiepingen zelf worden gemaakt. Daarvoor steken ze te ver uit buiten de bestaande constructie. Bouwcombinatie Valley Amsterdam zet de stalen kubussen op de grond in elkaar. Een reusachtige kraan hijst ze daarna op hun plek. ‘Daar aangekomen hangen we ze aan boutverbindingen, die al zijn aangebracht in de vloeren van de verdiepingen’, zegt bouwplaatsmanager Ruud van der Thiel. Als de staalskeletten op hun plek hangen, start het storten van de vloer. Zo versmelten deze uitstekende delen geleidelijk met de bestaande constructie. Van de zeven kubussen zitten er nu twee vast.

Alle foto’s zijn van Marcel Steinbach. We volgen de bouw van Valley al vanaf het begin.

Geef uw mening

Richard Bakker

De Zuidas wordt een bijzonder (steden)bouwkundig allegaartje....