skip to main content
Premier Suites Plus Amsterdam opent in Hourglass

Premier Suites Plus Amsterdam beslaat de 12de tot en met de 16de verdieping van het markante Hourglass, dat net is opgeleverd. Het aparthotel deelt het gebouw met Loyens & Loeff, dat binnenkort zijn intrek neemt in de overige etages van het 19 verdiepingen tellende gebouw. Premier Suites Plus Amsterdam is net iets eerder klaar en heeft een geheel eigen entree aan de Parnassusweg. Vermerris glundert als we de grote deuren van de entree achter ons laten en de wereld van de PREM Group betreden. ‘Ik ben blij en trots op het feit dat alles, ondanks corona, op tijd af is gekomen en dat het er prachtig uitziet. Dit is exact wat we voor ogen hadden.’

Het bord hangt

Verschillende soorten appartementen

Hoewel je er ook een overnachting kunt boeken, richt Premier Suites Plus Amsterdam zich vooral op mensen die langer willen blijven. ‘Om deze reden beschikken alle suites onder meer over een was-droogcombinatie en een volledig uitgeruste keuken’, vertelt Vermerris. ‘Zodoende zijn mensen niet afhankelijk van bijvoorbeeld een ontbijtbuffet dat alleen op bepaalde tijden open is en kunnen de gasten ’s avonds een pizza in de oven stoppen.’ Daarnaast is er keuze tussen verschillende soorten appartementen. Er zijn 44 één kamer-appartementen, 44 lofts, 26 twee kamer-appartementen en 1 drie kamer-appartement, die van alle gemakken voorzien zijn.

Salesmanager Tom van Rijn en General Manager Tom Vermisse

Bewuste afweging

Amsterdam Zuidas heeft bewust de afweging gemaakt om voor deze locatie te kiezen voor een hotel dat zich richt op de zakelijke markt en appartementen biedt die uitnodigen tot een langer verblijf. Senior Projectmanager Kenniskwartier Marlies Geijsel: ‘We willen dat het gedeelte van Zuidas tussen de VU, Amsterdam UMC, locatie VUmc en de A10 een ‘innovation district’ wordt waar studenten, (young) urban professionals en wetenschappers goed tot hun recht komen. De wens is om het gebied een multifunctionele invulling te geven, met gebouwen voor onderwijs en onderzoek en ruimte voor andere kennisintensieve bedrijvigheid. Om dit te bereiken is het belangrijk dat je als gemeente met partijen in zee gaat die passen bij deze visie. Omdat er in Zuidas al hotels zijn die zich op toeristen richten, hebben we op deze locatie daarom gekozen voor een ‘longstay’. Dan kunnen buitenlandse wetenschappers hier verblijven als ze bijvoorbeeld een onderzoek voor het Amsterdam UMC uitvoeren.’

De receptie

16 locaties

Premier Suites Plus Amsterdam valt onder het Ierse PREM Group, waarvan het hoofdkantoor zich in Dublin bevindt. Vermerris: ‘Inmiddels zitten we verspreid over Europese hoofdsteden en is dit hotel in Amsterdam de zestiende locatie die we openen.’ Overigens is dit niet de eerste vestiging in Nederland. ‘In Rotterdam hebben we ook een Premier Suites Plus-vestiging.’ De gemene deler van alle Premier Suites is dat ze zich richten op de zakelijke markt, de suites een hoogwaardige uitstraling hebben en dat ze altijd om de hoek van een groot station te vinden zijn. ‘Dat zit hier helemaal goed; vanuit je kamer heb je in de meeste gevallen zelfs direct uitzicht op station Amsterdam Zuid. Sowieso is het uitzicht hier prachtig omdat we zo hoog zitten.’ Daarnaast is er de beschikking over een parkeergarage en een fietsenstalling.

Alle appartementen hebben een keuken

Gevolgen van corona

Hoewel de bouw volgens planning is gelopen, ondervindt Premier Suites evengoed de gevolgen van corona. Vermerris: ‘De boekingen lopen gestaag binnen, maar het gaat niet zo hard als normaal het geval is. De wereld ziet er nu even anders uit dan een aantal maanden geleden. Met z’n allen hopen we natuurlijk dat we zo snel mogelijk weer terug kunnen naar de oude situatie. Fingers crossed dat de versoepeling van de regels goed verloopt en dat de positieve lijn zich voortzet.’ Toch ziet Vermerris ook een voordeel. ‘Kinderziektes zijn er altijd en deze kun je nu meteen en gecontroleerd aanpakken. Ook zijn we bezig met samenwerkingen met de buurt. Aangezien we zelf niet over een restaurant beschikken willen we bijvoorbeeld met de horeca in de buurt overleggen of zij een ontbijt- of lunchbox zouden willen aanbieden. Ook willen we kijken waar onze gasten hier vlakbij kunnen sporten en waar ze een elektrische fiets kunnen huren. We hebben dus genoeg te doen en ons team staat te trappelen om aan de slag te gaan.’

Geef uw mening

Bert Bus

Wonderlijk dat het op 12e t/m 16e verdieping zit,er tussenin dus. Waarom niet op de 15e t/m 19e met penthouses?

Floris de Graaf

LoLo wil de boardroom natuurlijk lekker prominent bovenin hebben!

Rolf

Ja!

Floris de Graaf

LoLo wil de boardroom natuurlijk lekker prominent bovenin hebben!

Peter

loyens loeff zit ook in dit gebouw. Wellicht hebben zij die verdiepingen?