skip to main content
Verhuizen naar Zuidas in corona-tijd

Na twee jaar wachten op haar appartement in het nieuwe wooncomplex The Gustav, stond op 1 april 2020 de verhuizing op de agenda. Net twee weken na de persconferentie van Rutte. ‘Tja, dat was wel even schrikken’, zegt Lingg. ‘En natuurlijk niet hoe ik me de eerste maanden van dit nieuwe avontuur had voorgesteld.’ Ook de verhuizing zelf verliep iets anders dan gepland. ‘Ik heb de hulp van mijn ouders ingeroepen in plaats van een verhuisbedrijf. Gelukkig had ik niet heel veel spullen te verhuizen, omdat ik veel heb laten inbouwen.’

Alles is met zorg uitgezocht

Eigen sfeer

Inmiddels woont Lingg dus een kleine 4 maanden in het huis dat zij op basis van tekeningen kocht. Is ze tevreden over het resultaat? ‘Met de studio ben ik heel blij! Het is helemaal geworden zoals ik voor ogen had. Het is niet heel groot, maar omdat het plafond ongeveer 3 meter hoog is, voelt het toch ruimtelijk.’ Ook heeft Lingg de ruimte een heel eigen sfeer meegegeven. ‘Oude panden hebben vaak iets wat ze eigen maakt. Denk bijvoorbeeld aan glas in lood, oude deuren of een oude vloer. Ik houd van die unieke kenmerken en deze vind je minder snel in nieuwbouw. Dan moet je dus je eigen creativiteit aanspreken en de ruimte nemen om zo’n studio tot iets speciaals te maken.’

'Het voelt als thuis'

Mooi geheel

Om het appartement haar eigen stijl mee te geven is er de afgelopen jaren uitgebreid geschetst, gestreept en nagedacht. Lingg: ‘Ik vond dat een heel leuk proces.’ Het resulteerde onder andere in een door een vriend gemaakte houten opklapbed dat wegvalt in een kastenwand die sober, maar toch warm oogt. De keuken, van een ander soort hout, vormt hiermee een mooi geheel. ‘En als ik niet kon vinden wat ik in gedachten had, dan maakte ik het gewoon zelf.’ Bijvoorbeeld de koningsblauwe lamp. ‘Ik kon wel het model vinden, maar niet in die kleur. Dus heb ik ‘m overgespoten. Het zijn die kleine details die maken dat het na 3 maanden al helemaal voelt als mijn plek.’

Anders

Toen we Lingg in januari spraken was ze benieuwd hoe ze het zou vinden, wonen in Zuidas. Mede omdat ze, na jarenlang in het centrum gewoond te hebben, niet zo bekend was met dit deel van de stad. En? ‘Ja, wel een beetje lastig op het moment. Ik heb het idee dat Zuidas juist de afgelopen jaren levendiger werd door de komst van steeds meer horeca en kleine zaakjes. Ergens mis ik nog steeds een beetje dat buurtgevoel dat de stad wel heeft, dus ik ben benieuwd hoe zich dat de komende jaren gaat ontwikkelen.’

Links het blauwe lampje

Goed contact

Het contact met de andere nieuwe bewoners is gelukkig goed, wat fijn is in deze periode. ‘Het is superleuk om te zien wat iedereen van de identieke ruimtes gemaakt heeft. En er wonen best wel wat jonge mensen die in dezelfde levensfase zitten.’ Het enige dat Lingg jammer vindt, is dat nog niet iedereen er woont. ‘Ik weet niet zo goed of dat door corona komt, maar het zou kunnen dat mensen om die reden hun verhuizing nog even hebben uitgesteld. Als die bewoners nou allemaal snel komen en dan vervolgens de kantoormensen ook weer hier kunnen gaan werken in plaats van thuis, dan zit die sfeer er zo weer in. En tot die tijd word ik iedere dag wakker in een appartement dat helemaal naar mijn wens is. ‘

Geef uw mening