The George en The Gustav

Aan de Gustav Mahlerlaan en de George Gershwinlaan komen in totaal 191 duurzame en bijzondere studio’s, appartementen en penthouses. De drie woongebouwen kenmerken zich door een moderne uitstraling, royale lichtinval en rijke groenvoorziening.

The George

The George telt 47 appartementen en penthouses met een woonoppervlakte vanaf 88 m2. De woonlagen en alle appartementen verschillen van vorm. De terrassen hebben oppervlakten van minimaal 12 m² tot 69 m². Onder het gebouw komt een parkeergarage. Voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol (DOK Architecten) is de ontwerper van The George en ziet het als ‘een gebouw met de lichtheid van een opwaaiende zomerjurk en een knipoog naar de Amsterdamse School’.

The Gustav

The Gustav krijgt 29 appartementen en 115 studio’s, verdeeld over twee gebouwen. Ze zijn bedoeld voor jonge professionals die aan het begin staan van hun carrière en willen wonen in de kosmopolitische en zakelijke omgeving van Zuidas.

In het noordelijk gelegen gebouw komen op de eerste tot en met de achtste verdieping 96 studio’s met een oppervlak van 32 tot 50 m2. Het gebouw beschikt over een daktuin die als duinlandschap is ingericht. Verder is er een binnentuin en zijn er meerdere ontmoetingsplekken in het gebouw zelf. Aan de van de Mahlerlaan komen op de begane grond ruimten voor winkels en horeca.

In het zuidelijk gelegen gebouw komen 19 studio’s, met een woonoppervlakte van 32 m² tot en met 45 m². Verder komen in dit gebouw de 29 appartementen, variërend in grootte van  54 m² t/m 137 m². Alle appartementen beschikken over een eigen buitenruimte van tussen de 10 m² en 87 m2.

The Gustav is inmiddels opgeleverd, de planning van The George vindt u hieronder.

Geschatte planning

Realisatie

The George en The Gustav is een project van de ontwikkelcombinatie Zuidschans, die bestaat uit BPD en AM. Voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol (DOK Architecten) is de ontwerper van The George. Architect Han van den Born (KCAP Architecten) tekent voor The Gustav. De aannemer is BAM.

De bouw gaat beginnen
Het terras van The George Foto: Marcel Steinbach

Duurzaamheid

Beide gebouwen kenmerken zich door veel groene en duurzame voorzieningen. Gebouw The George krijgt een ruime voortuin. Dankzij de grote bomen en de vaste beplanting daaronder krijgt die een bosachtige uitstraling. Binnen zorgt een atrium van 12 meter hoogte ervoor dat ook hier ruimte is voor bomen en bloeiende planten. Dat geldt ook voor de grote plantenbakken aan en op de balkons. Het geheel doet denken aan oosterse, groene terrassen.

Op het dak van The George wordt regenwater opgevangen. Een computergestuurd watergeefsysteem en druppelleidingen die in de plantvakken zijn geïntegreerd, zorgen ervoor dat de beplanting groen en gezond blijft. Ook het teveel aan water, door heftige regenval, wordt tijdig afgevoerd uit de plantenbakken.

Detaillering
Terras The Gustav Foto: Marcel Steinbach

Bijzonderheden

  • Appartementen: 47  in The George; 29 in The Gustav
  • Studio’s: 115 in The Gustav
  • Bouwhoogten: The George 46 meter; The Gustav 34 meter
  • Aantal woonlagen: The George 11; The Gustav 8 aan de Mahlerlaan, 7 aan de Gershwinlaan
  • Parkeerplaatsen: zowel onder The George als The Gustav ruimte voor (elektrische) auto’s, scooters en fietsen

Meer informatie:

thegeorgeorthegustav.nl

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel