skip to main content
Grachtenfestival ook in hotel Van der Valk

Met optredens in de Thomaskerk, restaurant As en het begin juli opgeleverde Van der Valk hotel kiest het Grachtenfestival voor originaliteit. Zoals het dat vorig jaar overigens ook al deed, toen het Beatrixpark, het in aanbouw zijnde nhow Amsterdam RAI hotel, het Amaliaplein en de Botanische Tuin Zuidas decor waren van wervelende optredens door jonge muzikanten.

‘Wonder’

Het Grachtenfestival heeft noodgedwongen gekozen voor een bescheidener programma. Maar met 80 concerten op 30 verschillende locaties blijft het een fenomenaal evenement dat jong muziektalent de gelegenheid biedt om zich in de gehele stad te laten horen. ‘Het is een bizarre gedachte dat wij een van de weinige muziekfestivals zijn die wel doorgang kunnen vinden deze zomer’, zegt festivaldirecteur Marie-Luce Bree. ‘Ik ben er ongelofelijk trots op dat wij, dankzij de hulp van vele partijen, alsnog ruim 200 musici onder de 35 jaar hebben kunnen uitnodigen om zich ook dit jaar aan het publiek te presenteren.’ Niet voor niets is het thema van het Grachtenfestival dit jaar ‘Wonder’.

Festivaldirecteur Marie-Luce Bree

Uitverkocht

Om een optreden bij te wonen, moet u snel zijn. Er zijn namelijk aanzienlijk minder kaarten beschikbaar dan tijdens ‘normale’ edities van het Grachtenfestival. Als we even in de buurt van Zuidas kijken, kunt u op zaterdag 8 augustus nog terecht in het Olympisch Stadion, voor een optreden van de Guy Salamon Group (om 13.00 uur). Dinsdagmiddag 11 augustus staat restaurant As (in het Beatrixpark) in het teken van de Bossa Nova. Het ensemble Tengu Malina bestaat uit vier personen en beoogt de Braziliaanse cultuur een podium te geven. Het belooft een zomers en muzikaal uitdagend concert te worden. Voor de geluksvogels die een kaartje hebben tenminste, want restaurant As is uitverkocht. Dat geldt helaas ook voor het optreden van het ADAM Quartet in de Thomaskerk (Prinses Irenestraat). Het kwartet speelt werken van Haydn, van de Letse componist Peteris Vasks en de Tjech Pavel Fischer.

Het ADAM Quartet

Van der Valk

Maar wie nu boekt, kan nog wel naar het Louw Quartet in het vorige maand geopende hotel Van der Valk. Pas een jaar geleden begon de toen 22-jarige Lourens van der Zwaag met het schrijven van eigen nummers voor zijn nieuwe kwartet. De muziek is een mix van jazz en hiphop, geïnspireerd op ritmes en groove van grote artiesten als Ibrahim Maalouf, Anton Goudsmid, Robert Glasper en Louis Cole. Het Louw Quartet brengt een gevarieerd programma ten gehore, waaronder niet eerder opgevoerde eigen muziek. Wilt dat zien en horen? Wij denken van wel.

Het Louw Quartet

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar www.grachtenfestival.nl.

Geef uw mening