skip to main content
Ruud en Susan, gelukkige bewoners van The George

In augustus 2020 was het zover. Nadat Ruud en Susan vanuit hun huurappartement in Xavier een jaar lang uitkeken op de bouw van het ‘rokje’ van architect Liesbeth van der Pol verruilden ze deze woning voor hun definitieve onderkomen. Hiervoor woonden ze jarenlang in een twee-onder-een-kap-woning in Amstelveen, maar het wonen in Zuidas lonkte. ‘De kinderen waren allang het huis uit en we waren toe aan een nieuwe levensfase. We zaten in 2016 net tegen ons pensioen aan en zagen Zuidas wel zitten als woonlocatie’, vertelt Ruud. Susan vult aan: ‘Omdat we eerder in Amstelveen woonden en Ruud uit Buitenveldert komt, voelde Zuidas als een logische stap: dicht bij de stad, vlak bij groen en diverse culturele voorzieningen binnen bereik.’ Ruud: ‘Ik ben in Buitenveldert opgegroeid, dus de cirkel is zo goed als rond. En we hadden ook wel zin in een luxeappartement in plaats van een grote twee-onder-een-kap woning’.

The George

Buiten de boot


Het huis in Amstelveen was zo verkocht, maar het vinden van een mooi appartement in Zuidas verliep aanzienlijk moeilijker. Sterker nog: het paar deed tussen 2014 en 2017 diverse pogingen om in een overspannen woningmarkt een plek te krijgen. Susan: ‘Wij hadden ook niet altijd het gevoel dat die koopprocessen eerlijk verliepen. We hebben ons voor diverse bouwprojecten in Zuidas ingeschreven, maar vielen steeds buiten de boot.’ ‘En toen kwam The George voorbij met zijn bijzondere ontwerp met veel aandacht voor groen’, zegt Ruud. ‘Ja’, valt Susan bij, ‘maar dat was ook nog spannend. In eerste instantie waren we het wéér niet, maar toen haakte een aspirant-koper af en kwam het appartement vrij dat wij op het oog hadden.’

Het interieur

Erg oranje


The George werd gedurende de bouw wel veel meer oranje dan ze hadden gedacht. Ze konden het bouwproces vanaf het balkon van hun tijdelijke huurappartement in Xavier goed volgen. ‘Dat oranje hadden we niet helemaal zien aankomen’, vertelt Susan. ‘Op de tekeningen leek het gebouw wat geler, dat sprak ons aan.’ Naarmate het gebouw vorderde, groeiden ze erin. ‘Uiteindelijk vonden we deze rode kleur toch wel mooi, gedurfd en passend.’ Gedurende de bouw mochten ze twee keer langskomen om de vorderingen van hun appartement van binnen te zien.

Het uitzicht

Bijzondere details

Het resultaat mag er zijn. We zijn binnen in een heerlijk, licht appartement bij mensen die zichtbaar trots een rondleiding geven. De lichtinval is prachtig. Ruud: ‘We vinden de bijzondere details leuk. Ze geven ons appartement een eigen karakter. Zoals de zes kleine raampjes aan de zijgevel. We hebben twee kasten laten maken die deze raampjes integreren in het ontwerp.’ ‘En vergeet het terras niet’, zegt Susan. ‘Het is fijn dat het zo ruim is en dat in het ontwerp al zoveel groen is opgenomen. Dat maakt meteen dat het er aantrekkelijk uitziet en bovendien hoeven we geen water te geven; dat wordt automatisch geregeld vanuit het dak-reservoir.’

The George

Heerlijk wonen

Wat de bewoners alleen niet hadden zien aankomen was corona. Ruud: ‘Gelukkig houden we heel erg van wandelen. Weet je dat het maar 50 minuten lopen is naar de Dam? En daarnaast hebben we het Gelderlandplein om de hoek. Verder ben je zo in stadsdeel Zuid en binnen 10 minuten sta je in het groen van het Amsterdamse Bos. En ik vind die rust in Zuidas juist aangenaam.’ ‘En dat we nu niet uiteten kunnen, naar de bioscoop en musea, dat is dan maar even zo. Gelukkig zijn we heel blij met onze keuze voor dit appartement. Natuurlijk kunnen wij ook niet wachten totdat alles weer normaal is, maar in de tussentijd genieten we gewoon op een andere manier en wonen we hier heerlijk’, sluit Susan tevreden af.

Geef uw mening

Rick

Wat hebben de appartementen gekost?

Kim | Amsterdam Zuidas

@Ron, Dat is aan de ontwikkelaar en marktwerking.