skip to main content
Nieuwe zittrap en verbreding bij De Boelegracht

Even verderop is duidelijk te zien hoe de verbrede De Boelegracht en de zittrap eruit zien: in het verlengde van de andere tussenstraten van Gershwin – de Benjamin Brittenstraat, Peter Schatstraat en de Leonard Bernsteinstraat – zijn ze namelijk al gerealiseerd. De ontbrekende zittrap bij de Rosy Wertheimstraat, tussen de appartementencomplexen The George en Op Zuid, maken we nu. In totaal duurt het bouwen van de zittrap en de nieuwe kademuur vijf weken.

Pre-corona: zitten voor Summertime

Minder hinder

Voor de werkzaamheden gebruiken we het werkterrein in de De Boelegracht, van waaruit aannemer BAM de woongebouwen The George en het daarachter gelegen The Gustav heeft gerealiseerd. Door gebruik te maken van dit terrein is er voor de buurt minder hinder door bouwverkeer en materiaalopslag. Als de kademuur en de zittrap eind maart klaar zijn, starten we met het verwijderen van het bouwterrein en verbreden we de De Boelegracht. Volgens planning is alles eind april 2021 klaar. Daarnaast krijgt de Rosy Wertheimtraat zelf een nieuwe groene inrichting in het voorjaar. Eerder is gesproken over de komst van de kunstbrug, die de Boelegracht tussen de Rosy Wertheimstraat en de De Boelelaan zou overbruggen. Hier informeren we u later over.

Geef uw mening

Roland

Al tijden horen we niets over de planning van de herinrichting van de Boelelaan middengedeelte. Dit bruggetje is maar een klein onderdeel en ook dat laat op zich wachten. Is er over beide al meer over te zeggen?

Boele

Heden 26 juli nog niet gestart met trap en of brug. Wanneer nemen deze werkzaamheden hun aanvang. Ziet zo rommelig uit nu en dient dan ook als gratis parkeerplek!

Pauwel Perbal (Wijkbeheerder)

Ben wel benieuwd waar de zittrap dan komt, is dat op een tekening of plattegrond te zien? Gaan de platen die er nu liggen weer weg, of is dat onderdeel van de nieuwe zittrap? Ik fiets er elke dag langs en is mooi om te zien hoe hard er gewerkt wordt aan dit mooie nieuwe deel van Amsterdam! Vooral doorgaan!

Annick | Amsterdam Zuidas

Beste Pauwel Perbal, De nieuwe zittrap komt aan het water ter hoogte van de Rosy Wertheimstraat, bij de gebouwen Op Zuid en The George.

Peter Wessels

Geweldig plan , Zorg wel voor bakken , Die geleegd worden. En laat de verlichting op die andere prachtige kunstbrug, de Lex van Deldenbrug, nu eens repareren. Wat daar branden nu 9 ledlampjes. Bij voorbaat dank, Peter Wessels

Annick | Amsterdam Zuidas

Beste Peter, ik heb het doorgegeven. Wij als Amsterdam Zuidas beheren de bruggen niet. Stadsdeel Zuid is verantwoordelijk voor het beheer van de openbare ruimte. Door een melding openbare ruimte (MORA) te doen, komt u melding in het juiste systeem terecht. Een MORA (Meldpunt Openbare Ruimte Amsterdam) melding doet u wanneer u in de openbare ruimte iets tegenkomt waarvan u denkt dat het gemaakt of opgeruimd moet worden. https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/melding-openbare-ruimte-en-overlast/ Een melding kunt u op 3 manieren doen: via tel. 14020, een app sturen naar (06) 44 44 06 55 of via de website. Uw melding komt direct in het juiste systeem terecht. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om op de hoogte gehouden te worden van uw melding.