skip to main content
21 augustus: live spektakel op station Amsterdam Zuid

Reizigers en omwonenden hebben er weinig van gemerkt, maar sinds september 2020 is er hard gewerkt aan de tweede passage voor station Amsterdam Zuid: de Brittenpassage. Op een postzegel tussen de trein- en metrosporen bouwden we twee reusachtige delen van het dak voor de Brittenpassage. Die zijn nu klaar en moeten op hun plek worden geschoven. Dat is een spectaculaire en spannende klus die we op zaterdagochtend 21 augustus uitvoeren.

Beperkte toelating

We nodigen u van harte uit om dit werk van dichtbij te komen bekijken, op zaterdagochtend 21 augustus vanaf 08.30 uur. Vanwege corona en de veiligheid kunnen we slechts een beperkt aantal mensen toelaten. En alleen wanneer u zich heeft aangemeld.

Praktisch

We hebben 3 starttijden voor u gereserveerd: om 08.30 uur, om 09.00 uur en om 11.00 uur. Op deze drie tijdstippen zijn telkens maximaal 30 mensen welkom. De helft (max. 15 mensen) gaat eerst naar het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum, dat zich bevindt in het WTC aan het Zuidplein. De andere helft ontvangen we in de stationshal van Amsterdam Zuid. U krijgt zowel in het informatiecentrum als in de stationshal meer informatie over de vernieuwing van het station. Daarna gaan beide groepen samen het perron op, in totaal dus maximaal 30 mensen. Naast een fraai uitzicht op het werk krijgt u ook daar nadere uitleg. Alles bij elkaar duurt uw bezoek ongeveer een uur. Komt u ook?

Nachtelijke bezoekers bij het inschuiven van het eerste dakdeel, november 2019

Geef uw mening