skip to main content
‘Voorpremière’ Rialto VU tijdens World Cinema Amsterdam

Dat Rialto naar Zuidas zou komen, meldden we in 2018, toen het Nieuwe Universiteitsgebouw in aanbouw was. Dit gebouw biedt nu een unieke combinatie van wetenschappelijk onderwijs en cultuur. De VU is, voor zover bekend, de eerste universiteit ter wereld die film, theater en expositieruimte onder één dak brengt met het academische leven. Sterker nog: collegezalen zijn tevens film- en theaterzalen. Deze zalen zijn overdag in gebruik door met name bètawetenschappers, ’s avonds en in het weekend bieden ze ruimte aan cultuur. Naast Rialto VU vinden ook theater VU Griffioen en de VU Art & Science gallery er onderdak. Vanaf november openen ook een café en een restaurant hun deuren in het Nieuwe Universiteitsgebouw.

Een college- annex filmzaal in het Nieuwe Universiteitsgebouw

Luxueuze filmzalen

De film- annex collegezalen zijn uiterst comfortabel. Met luxueuze stoelen, grote filmschermen en een uitstekende akoestiek. Rialto programmeert er een kwalitatief hoogstaand filmaanbod van vooral Europese en niet-westerse makers. Hoewel Rialto VU pas op 4 november 2021 opengaat, kunt u nu al kennismaken met deze programmering en de gloednieuwe theaters. En wel tijdens het filmfestival World Cinema Amsterdam, van 26 t/m 28 augustus. Dit is het jaarlijkse zomerfestival van Rialto. Het neemt u mee naar Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De vele prachtige films, vaak gemaakt door jonge regisseurs, bieden u een onvergetelijk inkijkje in het leven daar.

Zin in goede films en in een kennismaking met VU Rialto? Bekijk de programmering en bestel toegangskaarten.

Geef uw mening