skip to main content
Buurtbudget 2021 brengt uw idee tot uitvoering

Stadsdeel Zuid stelt voor goede initiatieven in Zuidas en Buitenveldert bij elkaar 155 duizend euro beschikbaar. U kunt zelf een plan indienen, u kunt ook de plannen van anderen bekijken en liken. Voor bewoners met vragen organiseert stadsdeel Zuid op donderdag 23 september een informatiebijeenkomst, tussen 13.00 en 15.00 uur op het Amaliaplein (het plein op de kop van de Minervalaan). De bijeenkomst is niet alleen bedoeld om vragen te beantwoorden, maar ook om bewoners bij elkaar te brengen en zo te stimuleren samen plannen te maken. Dat maakt de kans dat een plan wordt gehonoreerd een stuk groter.

24 gehonoreerde plannen in 2020

Het is niet de eerste keer dat stadsdeel Zuid buurtbudgetten beschikbaar stelt. Vorig jaar werden in het gehele stadsdeel niet minder dan 257 plannen ingediend. En maar liefst 16.000 bewoners namen deel aan de finale van Buurtbudget Zuid 2020. Het resultaat van de stemronde was dat 24 plannen nu daadwerkelijk worden uitgevoerd.

100 duizend euro extra

Bovenop het buurtbudget van 155 duizend euro stelt het stadsdeel nog eens 100 duizend euro beschikbaar voor initiatieven die te maken hebben met onderwerpen die in het Gebiedsplan Buitenveldert, Zuidas 2021 aandacht krijgen. Hiervoor gelden dezelfde spelregels als voor het buurtbudget.

Meer informatie

Hier vindt u alle informatie over het buurtbudget voor Buitenveldert en Zuidas. Wilt u meer weten, heeft u vragen of wilt u een plan indienen, mail dan naar buurtbudgetzuid@amsterdam.nl. U kunt ook bellen of een (spraak)bericht sturen via Whatsapp naar 06 1481 4074. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief Buurtbudget Zuid.

Geef uw mening

Edgar

Graag reageer op Minke. Nu maart 2022 is er nog geen onderhoud gedaan bij de bakken. Ik als idee/bedenker van dit buurtbudget kan het weten. Er groeit onkruid. Helaas in mijn constatering dat de gemeente hierin heeft gefaald. En mag ik u corrigeren, er is mij nooit of andere buren gevraagd voor onderhoud; ik had zelf aangegeven dat het, het beste zou zijn als de plantsoendienst of onderhoud ploeg langskomt dat zij meteen de bakken zou kunnen doen. Punt. Er was toch geld overgehouden… Extra onderhoud en bewatering is dus NIET gebeurd. Waar het geld naar toe is gegaan weet ik niet. En van lage of kleine planten heb ik nooit van gehoord. Helaas vernam ik te laat dat de bakken geplaatst zou worden, als ik het zelf niet gevraagd had was ik nier eens geïnformeerd over de plaatsing ervan. Ben best teleurgested in de hele situatie.

Margreet

Nog lang niet alle gekozen plannen van 2020 zijn helemaal en tot tev redenheid uitgevoerd. De plantenbakken op de Gustav Mahler had een budget van €3000 of zelfs €3300. De bakken waren er al, dus alleen wat nieuwe aarde, planten en arbeidsloon. Was in een dagje gepiept. De planten die er nu in staan kunnen niet meer hebben gekost dan 500 á 600 euro. Waar is de rest van het geld gebleven. We z ouden grote en kleurrijke planten krijgen. Ik vind het hele gezicht een aanfluiting. Waarom kan het wel op de C. Debussylaan?

Marijke

Ben het eens net de constatering dat de inhoud van de bakken armzalig is . Dat kan echt veel beter . Wie trekt zich dat aan ?

Minke | Amsterdam Zuidas

Beste Margreet, Het plaatsen van de nieuwe planten in de bakken op de Gustav Mahlerlaan was een plan ingediend bij de buurtbudgetten via stadsdeel Zuid. Het is jammer om te horen dat dit niet zo is uitgevoerd als u had gehoopt. Met de planindiener van het buurtbudgetplan is besproken om het duingras dat in de bakken stond te vervangen voor planten en bloemen met een kleurrijkere uitstraling. Dit was een uitdaging omdat de afmetingen van de bakken laag zijn waardoor deze minder vocht vasthouden. Daarbij moet er op de locatie rekening worden gehouden met wind en zon. De bakken en locatie lenen zich om deze reden niet voor het plaatsen van hoge planten. Aan de hand van deze kenmerken is een beplantingsplan opgesteld in samenwerking met het Groenloket van de gemeente Amsterdam. Dit plan is voor de plaatsing van de nieuwe planten gedeeld met de indiener van het plan. Door de lagere bakken moet er vaker bewatering plaatsvinden dan in de reguliere afspraken van groenonderhoud is opgenomen door de gemeente Amsterdam. Er is gekeken met de indiener en andere omwonenden om te kijken of het onderhoud van de planten mogelijk gedeeltelijk kon worden opgevangen door bewoners. Dit is helaas niet gelukt. Het budget is gebruikt voor het inkopen en plaatsen van de nieuwe beplanting. Daarbij is gekozen voor een speciale ondergrond waardoor de planten een grotere levensvatbaarheid hebben. Verder is een deel van het budget gebruikt voor extra onderhoud en bewatering van de planten.

Caesar

TS, lijkt mij een goed plan , maar zolang er ambtenaren zitten die weinig opleiding hebben zal er geen verandering komen ,ook het college zit er om een mooie CV te hebben voor als ze straks uit gepraat zijn in het stadhuis , maar een nieuwe functie staat niet klaar voor de dames en heren , gelukkig

TS

De stad Amsterdam heeft een groot begrotingstekort en een schuldenquote van bijna 130%. De stad voor grote investeringen met daarin niet als minste EUR 2 miljard die benodigd is voor achterstallig onderhoud aan kades. Om het begrotingstekort te dichten verhoogt Amsterdam onder meer de onroerendezaakbelasting voor huiseigenaren fors, wordt de afvalstoffenheffing met 18 procent verhoogd, wat inwoners minstens 50 euro per jaar extra zal kosten, en wordt de rioolheffing verhoogd. De stad verkoopt commercieel vastgoed, voert in meer buurten betaald parkeren in op zondag en breidt het betaald parkeren uit in een buitenwijk. Geef het geld liever uit als onderdeel van het budget voor kadereparaties. Als de gemeente nu nog vindt dat zij geld over heeft, geef dit dan terug aan de burgers om te compenseren voor de lastenverzwaring!

Caesar

Kate, maak je geen zorgen , de ambtenaren hebben de plannen al klaar liggen , bewoners ideeen worden toch afgewezen !

Kate

Wat mij zorgen baart, is dat er meer plinten aan de GML stil lijken te zijn; de bakker, de bloemenzaak, het pannenkoekenrestaurant. Twee plinten onder The Gustav staan leeg vanwege een slepende rechtszaak met verhuurder, maar wat is er met de andere plinten aan de hand? Winkels maken de buurt leuk.

Kate

Correctie op mijn eerdere post: bakker is open.