skip to main content
30 oktober: open dag in Zuidas

Zaterdag 30 oktober krijgt u een unieke kans om erachter te komen wat er nu écht gebeurt in Zuidas. Specialisten van Zuidas en Zuidasdok nemen u mee door de wijk, over bouwterreinen, tussen de metrosporen, langs fraaie groene plekjes, prijswinnende gebouwen en kunst. U ziet dingen die u normaal nooit ziet. U zult verrast zijn en soms misschien zelfs versteld staan. En buiten dat alles maken we er natuurlijk een leuke dag van, weer of geen weer. Ook voor de jongste bezoekers.

Alles over Zuidasdok

Zuidasdok is het grootste infrastructurele project van Nederland. Er komt een compleet nieuw station Amsterdam Zuid, ook voor internationale treinen. In het centrumgebied van Zuidas verdwijnt de A10 onder de grond. Tussen de knooppunten Amstel en De Nieuwe Meer verbreden we de A10, van 4 naar 6 rijstroken per richting. Hoe doen we dat allemaal? Laat u bijpraten in Circl, op het Mahlerplein. En stel natuurlijk ook die lastige vragen.

Twee werkterreinen Brittenpassage

Onderdeel van het nieuwe station is een tweede reizigerstunnel: de Brittenpassage. Op twee werkterreinen bouwen we aan reusachtige funderingen en aan het dak van deze passage. Bezoek werkterrein 1 of werkterrein 2 en puzzel mee met de bouwers.

Zuidas ondergronds

U kunt een van de weinige mensen worden die in de kabels- en leidingentunnel onder de Mahlerlaan is geweest. De tunnel is 3 meter hoog, 6,5 meter breed en 500 meter lang. Waarom? U hoor er alles over. Een ware James Bond-ervaring.

Op expeditie naar Verdi

We nemen u graag mee naar misschien wel de grootste verrassing van Zuidas. Een gebied met heel veel water, groen en een geheel eigen sfeer. Ons team staat u eerst te woord in Circl en neemt u daarna met een duurzaam vervoermiddel mee. Op expeditie naar Verdi.

Lasagne XXL in Ravel

Een uniek kijkje op het werkterrein van de nog nauwelijks bestaande Maurice Ravellaan. Onder deze toekomstige straat hebben we eerst spaghettislierten gelegd, oftewel mantelbuizen. Zo’n 90 kilometer elektriciteitsleidingen en glasvezelkabels trekken we er doorheen. Niet in één laag, maar in vijf lagen, afgewisseld met lagen zand. Lasagne XXL.

Van knooppunt tot knooppunt

Zin in een fietstocht? Onze specialisten fietsen met u mee van knooppunt Amstel naar knooppunt De Nieuwe Meer. En leggen u uit hoe we de spaghetti van wegen uit elkaar gaan halen. Een mega-operatie. Onze tunnelexperts fietsen trouwens ook mee. Onderweg laten ze zien waar de A10 onder de grond gaat.

Van der Valk

Het Van der Valk Amsterdam Zuidas hotel is in september uitgeroepen tot het Beste Gebouw 2021. Ontdek zelf waarom.

Architectuur

Op zoek naar de wow-factor? Zuidas is een walhalla voor architectuurliefhebbers. Hier leven architecten zich uit met de meest spraakmakende én duurzame gebouwen. Onze gidsen nemen u mee langs de iconen van Zuidas.

Groene parels

De dichtst bebouwde wijk van Amsterdam groener maken. Het moet, maar hoe doe je dat? Bezoek de groene parels met hun ontwerpers.

Woonwijk Ravel

Kom op uw eigen fiets naar Zuidas (of pak een ov-fiets) en laat u meenemen naar de toekomstige woonbuurt Ravel, waar 1.350 woningen verrijzen. Met deskundige en inspirerende uitleg.

Zuidas in vogelvlucht

Een overzicht van alles wat in Zuidas gebeurt krijgt u in Circl. Met een duidelijk verhaal bij onze maquette.

Meld u aan

Geef uw mening

Reijmerink

Hallo, Ik heb me met 3 mensen op naam van Reijmerink opgegeven voor de Van knoop naar knooppunten rondleiding. We willen ons graag afmelden vanwege het hondenweer. 😔 Succes met alle activiteiten!

E. Balsters

Excuus, Ik had mij opgegeven voor fietsen van knooppunt naar knooppunt om 12 uur, ik ga het helaas niet redden. Annuleer mij svp, veel plezier!

Liesbeth

helaas moet ik door omstandigheden afhaken, ik had mij ingeschreven voor kunst aan de zuidas van 12-13 uur

Irene Annink

Ik zou behalve de Werkterrein 2 rondleiding om 13.30 heel graag de Verdi of Vogelvlucht tour doen met mijn zoontje en vriendin, maar ze zitten allemaal vol. Komen er wellicht extra tijden? Daar zou ik erg enthousiast over zijn!

Martina | Amsterdam Zuidas

Hai Irene, wat leuk dat je zo enthousiast bent. Met jou vele anderen waardoor er niet veel vrije plekken meer zijn. Wel kun je in het infopaviljoen (CIRCL) gewoon binnen lopen daar vind je onze maquette van Zuidas en collega's die daar op verzoek een toelichting bij kunnen geven. Een privé Zuidas in Vogelvlucht dus ;-) Tot morgen!

Michael

Goedemiddag, wij schreven ons voor meer dingen in. En toen bleek er één dubbel. Kunnen jullie onze plekken weer aan anderen doorschuiven Walhalla 13.30-14.30 2 personen namelijk Mariette B en Michael T dat is wel te traceren lijkt mij! mvrgr Michael

Annick | Amsterdam Zuidas

Beste Michael, Dank voor het doorgeven, ik heb zojuist uw reservering geannuleerd.

Celeste

Is het mogelijk om een andere dag architectuur walhalla mee te maken? Ik wil dit graag meemaken met mijn dochter die bouwkunde studeert en de architectuur kant op wil, maar zij moet die dag werken. Vandaar mijn vraag

Martina | Zuidas Amsterdam

Goedemorgen Celeste, je kunt even contact opnemen met ons informatiecentrum via contact@zuidas.nl. Wellicht dat zij je aan kunnen geven of er iets anders mogelijk is.

Ineke

Ik wil graag voor mijn gezin (3 personen) voor verschillende onderdelen van de open dag reserveren. Hoe doe ik dat? Ik zie niet aantal personen om in te vullen bij de reserveringsbutton. Alvast bedankt.

Martina | Zuidas Amsterdam

Goedemorgen Ineke, leuk dat jullie met z'n drieën willen komen. Je zult je daarvoor wel 3x in moeten schrijven. Tot zaterdag!

Nico

Hallo Annick, ik heb mij voor Architectuur Walhalla dubbel ingeschreven. Mijn reservering van 12:00-13:00 kan worden verwijderd. Groet, Nico

Martina | Zuidas Amsterdam

Hai Nico, je reservering is verwijderd. Tot zaterdag!

Freek

"Hoe doe je dat?" Ja leg eens uit. Dat je op het marktje een speld kunt horen vallen? Dat iedereen de anonimiteit ontvlucht voor wat privacy?

Noelle

Het leven is wat je er zelf van maakt.. Zuidas is een heerlijke plek om te wonen op je zelf maar ook met elkaar dus als je t te stil vindt, dan zijn er zat andere plaatsen id atad om te wonen of om naar toe te gaan... Dit gaat over hoe er gebouwd wordt en hoe Zuidas alsmaar mooier wordt; geen plek voor geklaag...

patrick

Is het ook mogelijk om een reservering te annuleren? ik heb een bezoek aan werkterrein 1 Za 30/10 12:00 – 12:15 ingepland en die wil ik graag annuleren.

Annick | Zuidas Amsterdam

Beste Patrick, Dank je wel voor je bericht. Ik heb je bezoek geannuleerd.

Aron

Zonder tijdsschattingen wel een beetje lastig plannen.

Martina | Zuidas Amsterdam

Hi Aron, volgens mij staan de tijden exact aangegeven? Mocht je er niet uitkomen, bel ons dan even via 0800- 5065 dan helpen je we op weg.

Aron

Hi Martina, het probleem is dat je niet weet hoe lang elke activiteit duurt.

Martina

Hai Aron, als je op de link in het artikel klikt "schrijf u snel in voor.... " dan zie je daar de exacte aanvangs- en eindtijden van al onze rondleidingen. Dan moet het plannen zeker lukken. Hopelijk tot de 30e!

Janneke

Hoi, welke activiteiten zijn leuk voor jonge kinderen om te bezoeken?

Maria

Dag Martina, ik weet nog dat er een echt circus met een circustent stond waar nu de woontorens staan!

Martina | Amsterdam Zuidas

Beste Mick, ja dat kan. We hebben een veilige route uitgezet op het werkterrein. Houd er wel rekening mee dat je de kinderwagen door het zand moet duwen.

Mick

Kan en mag er een dreumes in kinderwagen mee naar werkterrein 1?

Martina

Goedemorgen Janneke, weet niet hou oud je kinderen zijn maar een bezoek aan werkterrein 1 is best indrukwekkend al is het maar om te stampen in het zand ;-) Misschien het allerleukste; we hebben Circus Snor op het Mahlerplein staan met leuke spellen voor de kids.