skip to main content
Expositie Liesbeth Schouten in nieuwe rechtbank

De kunstschilder laat zich graag inspireren door de weerspiegelingen in het glas van moderne kantoorpuien. Ze is een liefhebber van verhalende beelden, waarin de frictie voelbaar is tussen traditie en moderniteit, hectiek en rust, chaos en structuur.

Verrassende invalshoek

Schouten maakt foto’s in Zuidas, zoekt naar een verrassende invalshoek en combineert vervolgens vorm en perspectief tot een geheel nieuw, eigen stadsbeeld. ‘Ik zoek naar misleidende perspectieven en schilder steeds mijn silhouet als ankerpunt in die architectonische verwarring. Waar mogelijk geef ik kantoorplanten een belangrijke plek, als statement om de natuur niet te vergeten.’

Gerechtsgebouw publiek toegankelijk

De expositie is in de nieuwe rechtbank en biedt dus meteen een goede gelegenheid om dit prachtige gebouw van binnen te bekijken. De rechtbank is voor publiek toegankelijk van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 tot 17.00 uur. De schilderijen hangen op de tweede en derde verdieping.

Geef uw mening