skip to main content
Veel te doen in Zuidas tijdens Open Toren Dag 2022

Gemiddeld 10.000 Amsterdammers en andere bezoekers nemen eenmaal per jaar een kijkje in verschillende historische en hedendaagse torens in Amsterdam. Dit jaar kan dat tijdens Open Toren Dag op zaterdag 26 maart. De dag gaat om 10.00 uur van start als de beiaardiers van Koninklijk Paleis Amsterdam, de Zuiderkerkstoren, de Oudekerkstoren en de Vrije Universiteit op hun carillons spelen. Daarna kunt u ook in Zuidas vanuit verschillende torens genieten van het uitzicht.

Bezoek aan torens Zuidas

In het circulaire paviljoen Circl staan mensen klaar om al uw vragen over dit unieke gebouw te beantwoorden. Aan de andere kant van Station Zuid, in het World Trade Center, leggen ‘urban sketchers’ de gebeurtenissen van de dag op papier vast. In het OZW-gebouw van de Vrije Universiteit (in de volksmond ‘de rode pieper’ genoemd) aan de De Boelelaan, zijn foto’s en films te zien van de ontwikkeling van Zuidas in de afgelopen decennia. Vanuit ABN AMRO, het Crowne Plaza Hotel Amsterdam, de Symphony torens en de Valley Skylounge heeft u een schitterend uitzicht over het gebied.

Maquettes en architectuurrondleidingen

De Open Toren Dag 2022 heeft meer te bieden dan alleen fantastische vergezichten. Wie zich wil laten informeren over Zuidas of het grote infrastructuurproject Zuidasdok, kan terecht in het Informatiecentrum in het WTC. Daar wordt om 11.00 en om 13.00 uur een presentatie gegeven bij de grote maquette van het gebied. Hiervoor kunt u zich aanmelden via de website van Open Toren Dag. In het ABN-AMRO gebouw aan de Gustav Mahlerlaan is de mini maquette van het gebied te zien en worden diverse kunst- en architectuurrondleidingen gegeven.

Aanmelding Open Toren Dag

De torens in Zuidas zijn vrij toegankelijk, behalve de Valley Skylounge. Kijk voor meer informatie op de website van Open Toren Dag.

Geef uw mening