skip to main content
Veel te beleven rond de Zuidas Zomer Keet

Deze zomer werken we verder aan de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Eerst zijn er werkzaamheden aan de metro. Daarna gaat de A10 Zuid richting Utrecht 11 dagen achter elkaar dicht. In die periode laten we u graag het werk zien en zorgen we dat u zich vermaakt. Alle activiteiten zijn gratis. Startpunt is ons tijdelijke informatiecentrum op het Mahlerplein: de Zuidas Zomer Keet.

Wat is er te doen?

Open de Keet! Met Skate

Op dinsdag 12 juli om 12.00 uur zorgen de Skate Heroes voor een feestelijke opening van de Zuidas Zomer Keet. Kom even kijken, ze zijn goed.

Skate heroes

Schiet het perfecte plaatje

Ook op 12 juli verzorgt onze topfotograaf Jan Vonk twee gratis minicursussen architectuurfotografie: een met fototoestel en een met de mobiele telefoon. Loop mee met Jan en zie Zuidas door de lens van een professional.

Bezoek het verticale dorp Valley

Zelfs internationale delegaties komen speciaal naar Zuidas om deze creatie van architect Winy Maas te bewonderen. Voor u organiseren wij op 4 verschillende dagen een rondleiding. Met onze gids gaat u de vallei op en het atrium in.

Bezoek Valley

Reis naar de toekomst

Waarschijnlijk heeft u tot nu toe niet veel gemerkt van het enorme project Zuidasdok, maar dat komt nog wel. Ondertussen gunnen we u alvast een blik in de toekomst. Met onze architecten, die het eindplaatje al helemaal voor zich zien. Neem een kijkje in hun hoofd, met behulp van uw mobiele telefoon. Dat kan op drie verschillende dagen.

Komt dat zien, een gat in de A10

Dit mag u niet missen. Normaal raast u er overheen, maar vanaf 22 juli even niet. We graven de A10 Zuid ter hoogte van station Amsterdam Zuid over een afstand van 100 meter helemaal af. Dat levert hinder op, maar als u komt kijken begrijpt u waarom we dat doen. En u ziet een indrukwekkend staaltje vakwerk. Op drie verschillende dagen kunt u erbij zijn.

En meer

In en om de Zuidas Zomer Keet is nog veel meer te doen. Ga bijvoorbeeld fietsen met Gijs. Maak uw eigen kunstwerk van een stukje A10. Bouw een maquette van de stad van de toekomst, of kom een spelletje doen. En zet de bingo en de silent disco in uw agenda: op donderdag 4 augustus. Voor iedereen is er wat te doen. U bent van harte welkom.

Informatie

Waar: Gustav Mahlerplein (naast station Amsterdam Zuid)
Wanneer: van 12 juli t/m 4 augustus 2022
Geopend op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
Tijden: tussen 10.00 en 16.00 uur

Geef uw mening

Mieke de Graan

Dit is zeer late melding; we leven al 10 augustus

Redactie

Beste Mieke, vermoedelijk heb je deze melding gisteren voor een tweede keer in je mailbox gekregen, want zoals je ziet publiceerden we dit bericht al op 6 juli. Het systeem dat nieuwsalerts uitstuurt sloeg op hol, we hebben zo snel mogelijk ingegrepen. Hopelijk was dit de enige verkeerde melding die je hebt gekregen. Waarvoor excuses.