skip to main content
A10 Zuid richting Schiphol twee weekenden dicht

Tijdens de twee weekenden in september werken we aan de grootschalige vernieuwing van station Amsterdam Zuid. We brengen dan damwanden de grond in tussen het metrospoor en de A10. De damwanden zijn onder andere nodig voor het uitgraven van de tweede stationspassage, die ten westen van de huidige stationspassage komt te liggen. Voor de bouwwerkzaamheden moet de A10 Zuid richting Schiphol en Den Haag dicht vanaf knooppunt Amstel tot oprit S108 UMC, locatie VUmc.

Uur extra reistijd

De eerste weekendafsluiting in september start op vrijdagavond 8 september om 22:00 uur en eindigt voor de ochtendspits op maandag 11 september om 5:00 uur. De tweede weekendafsluiting start op vrijdagavond 22 september om 22:00 uur en eindigt op maandagochtend 25 september om 5:00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de A1, A9 en A10 Noord (zie kaartje). De A10 Zuid richting Hengelo/Utrecht blijft beide weekenden wel gewoon te gebruiken. Hoewel er minder woon-werkverkeer is, vragen we automobilisten rekening te houden met een forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

Omleidingen

Vanaf de A10 Noord is de A10 afgesloten vanaf knooppunt Watergraafsmeer richting de A10 Zuid en de A4. Verkeer vanuit deze richting wordt omgeleid via de A1 en A9. Verkeer vanaf de A2 kan bij Holendrecht de A9 op richting de A4/A10 West, of via de A10 Oost rijden. Verkeer vanaf de A1 heeft de keuze om via de A10 Noord richting de A5 te rijden of via de A9 richting Amstelveen/Haarlem. Ook de oprit S111 is afgesloten, verkeer wordt hier lokaal omgeleid. 

Ask&Go

Reizigers kunnen gebruikmaken van de service Ask&Go Zuidasdok en vragen stellen over het rijden en reizen tijdens de werkzaamheden. Dit kan op twee manieren:

  • Scan de QR-code
  • Start een Whatsapp chat met Ask&Go Zuidasdok (085-0659091)

Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per metro maar met een aangepaste dienstregeling. De trein rijdt wel gewoon, net als de bus.

Zuidasdok

De werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. De bouw van de tweede stationspassage; de Brittenpassage is een cruciale stap in de capaciteitsuitbreiding van het drukke station Amsterdam Zuid. Dit station is na de totale vernieuwing, in reizigersaantallen, vergelijkbaar met station Amsterdam Centraal.

Geef uw mening

Danielle

Kan ik vanaf de s113 naar de s110 vandaag?

Wil

Kan ik wel 11sept naar Schiphol rijden overdag

Rob

Zaterdagochtend 9sep wil ik vanaf de Jan van Galenstraat naar Bussum met de auto Kan dit over de A10? Via zuid of via noord?

Redactie

Beste Rob, Je kunt dit het beste vragen aan Ask&Go. Je krijgt een reisadvies op maat. Hoe dan ook: van de Jan van Galenstraat naar Bussum kan gewoon via de A10 Zuid. Als je vanaf Bussum weer terug wilt rijden, dan word je omgeleid via de A10 Noord. Goede reis

SR

Goedenavond, Ik moet as zondag 10 sept in de middaguren vanaf de gooiseweg naar de A10 op en moet eraf bij de afslag Buitenveldert (Zuidas) is die afslag wel open?

Redactie

Beste SR, De afrit S109 is dan dicht. Voor een reisadvies kun je het beste contact opnemen met Ask&Go, zie het artikel hierboven. Succes.

Ted

Iedere keer weer vernieuwing of Amsterdam onderzoek doen of iets te maken met weg werkzaamheden ik wordt gek van dit soort zaken rondom Amsterdam.GEWOON Autorijders pesten also we geen werk hebben om te doen.

Caroline

En treinverkeer naar Schiphol dat weekend?

Saskia Blaas I Zuidasdok

Dag Caroline, excuses voor de late reactie. Het treinverkeer heeft geen last van onze werkzaamheden.

Reiziger

zonder smartphone dus geen informatie beschikbaar voor reizigers ?????????

Imce, Zuidasdok

Beste Reiziger, Ask&Go heeft gekozen om whatsapp te gebruiken, omdat de meeste mensen dit gebruiken. Gelukkig is dit niet ons enige kanaal waar je je vragen kunt stellen. Op deze website of via sociale media kun je ook altijd jouw vraag stellen. Of bezoek onze Zuidas zomerkeet op het Gustav Mahlerplein.