skip to main content
Werkzaamheden in oude rechtbank om komst museum

In het deels monumentale oude rechtbankgebouw aan de Parnassusweg 220 ontwikkelt de Hartwig Art Foundation een museum voor eigentijdse kunst. Voordat het museum open gaat, moet er de komende jaren een hoop gebeuren. Zo wordt het bestaande monumentale gebouwdeel verbouwd, en wordt het achterliggende (niet-monumentale) deel vervangen door nieuwbouw. Aannemer J.P. van Eesteren zal deze maand beginnen met het volledig strippen van het interieur. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot het voorjaar van 2024. Omwonenden zijn op 30 oktober 2023 tijdens een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden geïnformeerd.

Buitengevel van de oude rechtbank
Publieke tribune in een van de oude rechtszalen

Materialen hergebruikt

De werkzaamheden vinden plaats op eigen terrein, en voor transporten zal de aannemer gebruik maken van de nog aanwezige in- en uitrit aan de Fred. Roeskestraat. Een deel van de materialen keert later weer terug om duurzaam te worden hergebruikt in het vernieuwde gebouw.

Nieuw bouwdeel

Na het strippen van het interieur, wordt het achterliggende niet-monumentale gebouwdeel  gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw. Zodra dit gebouwdeel gesloopt is, kan hier worden begonnen met de aanleg van een kelder. Op dit moment wordt de planning en de bouwlogistiek voor al deze werkzaamheden nog uitgewerkt.

Planning

Meer informatie over de planning en voortgang van de werkzaamheden vindt u op de website van de aannemer.

Geef uw mening

Jan v/d Berg

De renovatie van DNB kun je volgen via een app; wellicht is het voor deze renovatie ook mogelijk daarvoor een app te maken?

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Jan, De aannemer en ontwikkelaar gebruiken voor dit project in principe een website waarop actuele bouwinformatie komt. Maar ik zal jouw suggestie doorgeven.