skip to main content
Drukbezochte markt Zuidas en Zuidasdok

Het was voor het eerst dat ons informatiecentrum het toneel was van een markt waarop alle ontwikkelingen in de wijk bekeken en besproken konden worden, met uiteraard veel belangstelling voor de vernieuwing van station Amsterdam Zuid en de verbreding en ondertunneling van de A10 Zuid. De ‘kraamhouders’ waren specialisten die op een informele manier alle vragen zo goed mogelijk probeerden te beantwoorden. Gelukkig was ook stadsdeel Zuid vertegenwoordigd, waardoor we bezoekers niet al te vaak naar een ander loket hoefden te verwijzen.

Publiekstrekkers

De grote publiekstrekkers waren de enorme maquette van het Zuidas-gebied en de animatie van station Amsterdam Zuid, die iedereen de mogelijkheid biedt om door het toekomstige station te lopen.

Bezoek Brittenpassage

’s Middags was er voor een beperkte groep snelle aanmelders gelegenheid om een bezoek te brengen aan de tweede stationspassage in aanbouw, de Brittenpassage.

Geanimeerd gesprek

Het avondprogramma werd afgesloten door een presentatie van onze voorlichter Gijs, die de aanwezigen meenam door de geschiedenis, het heden en de toekomst van het gebied. Dat leidde tot een geanimeerd gesprek met en tussen de aanwezigen.

Volgende markt

Wij vonden de markt voor herhaling vatbaar. Wanneer die plaatsvindt, weten we nog niet. Hetzelfde geldt voor bezoeken aan de Brittenpassage. Houd dus deze website in de gaten.

Loop binnen
Het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok is geopend van maandag t/m donderdag tussen 10.00-16.00 uur. U kunt gewoon binnenlopen. Wilt u met een groep komen? Maak dan een afspraak via 0800-5065 of via het contactformulier.
Het informatiecentrum bevindt zich in de Centrale Hal, toren 5 van het WTC.
 
Elke laatste zaterdag van de maand organiseren we een rondleiding door Zuidas. Meer informatie en aanmelding.

Geef uw mening