skip to main content
Tijdelijke loods museumtram naast Jachthavenweg

Naast de komst van een nieuwe tramloods worden in de Jachthavenweg kleine aanpassingen aan de bestrating aangebracht. Om de werkzaamheden veilig en snel te kunnen uitvoeren, wordt een deel van de Jachthavenweg Oost afgesloten. Automobilisten kunnen vanaf het Skûtjespad niet direct linksaf slaan naar de Jachthavenweg. Via de Jachthavenweg West en het Pramenpad is de Jachthavenweg Oost wel bereikbaar. De parkeervakken zijn tijdens de werkzaamheden niet beschikbaar, maar het fietspad blijft wel in gebruik. Alle kantoren blijven de hele periode bereikbaar.

Omleiding Jachthavenweg: 2 april tot en met 28 juni 2024

Eenrichtingsverkeer Jachthavenweg

Uiterlijk vanaf 1 juli 2024 wordt de loods in gebruik genomen voor de museumtramlijn. Dan wordt ook de Jachthavenweg Oost weer vrijgegeven voor verkeer. Daar geldt dan wel eenrichtingsverkeer: ter hoogte van de tramloods blijft namelijk onvoldoende ruimte over om twee auto’s elkaar veilig te laten passeren. Deze verkeersituatie blijft vier jaar lang in stand, totdat de loods in 2028 verhuist naar een definitieve plek in het inmiddels getransformeerde Havenstraatterrein.

Verkeerssituatie vanaf juli 2024 tot 2028

Haventerrein wordt nieuwe stadswijk

De Elektrische Museumtramlijn Amsterdam (EMA) vertrekt nu nog vanuit het Havenstraatterrein, het voormalige spooremplacement van het Haarlemmermeerstation. Het gebied bestaat uit een lappendeken van loodsen, maar verandert de komende jaren in een nieuwe stadswijk. In 2028 staan daar 500 woningen. Ook komen er een buurtkamer, een huisartsenpraktijk en een basisschool met kinderdagverblijf. En een definitieve loods voor de museumtram. Tot die tijd krijgt de tram een tijdelijk thuis naast de Jachthavenweg Oost.

Locatie voor de tramloods naast de Jachthavenweg
Artistieke impressie van de tramloods

Geef uw mening

Aron

De commentsectie laat maar weer eens duidelijk zien dat drugsproblematiek in Amsterdam welig tiert.

Homerus

RUT, we kennen toch de grollen van ambtenaren en B&W , beiden hebben geen of weinig interesse in cultureel erfgoed , zij houden zich meer bezig met het vangen geld bij de Amsterdammers en dat vervolgens fout investeren , prettig weekend en zoek een eitje!

Homerus

heb toch wel de indruk dat deze tramloods langer blijft staan dan 4jaar , daarna zal er wel een broedplaats in komen of onderdak voor asiel zoekers . de ambtenaren hebben vast al een plan klaar liggen, maar over 4jr zijn zij er niet meer !

rut

@Homerus Wat jij wil is dus cultureel erfgoed (de museumtram) kapot laten gaan? Door jouw onderbuiksgevoel dat er over 4 jaar asielzoekers zouden komen in een loods? Je bent niet goed snik

Jan

Voor verder nieuws over museumtramritten in 2024 zie de website van EMA > https://www.museumtramlijn.org. Verder veel hulde aan degenen die dit stukje Amsterdams Cultureel Erfgoed vanaf omstreeks 1975 beheren. en we wachten met belangstelling af hoe de loods er straks uit gaat zien die in 2028 bij de 500 woningen komt te staan waar dan de 75 verzamelde historische trams in kunnen worden gestald en onderhouden.