skip to main content
Sluiting van spoedeisende hulp locatie VUmc

Amsterdam UMC concentreert de spoedzorg primair op locatie AMC. Het sluiten van de spoedeisende hulp op locatie VUmc is hier onderdeel van, evenals het inrichten van de Specialistische Spoed Opvang die daarvoor in de plaats komt. Door deze herverdeling van spoedzorg kan betere en efficiëntere zorg worden geleverd, met voldoende gespecialiseerd personeel, stelt het Amsterdam UMC. De patiënt gaat straks direct naar de locatie waar hij/zij voor specifieke klachten het beste geholpen kan worden. Uiteraard geldt voor alle patiënten dat zij eerst hun huisarts of 112 bellen. Vervolgens worden ze dan direct naar de juiste plek verwezen. 

Uitzondering: Eerste Hart Hulp  

De cardiologische spoedzorg blijft onveranderd. Dat betekent dat op zowel locatie AMC als locatie VUmc een Eerste Hart Hulp is.

Specialismen locatie VUmc

De Specialistische Spoed Opvang van locatie VUmc vangt patiënten op van de specialismen Hematologie, Oncologie, Oncologische chirurgie, Gastro-intestinale chirurgie, Maag-, Darm- en Leverziekten, Longziekten, Longchirurgie, Keel-, Neus- en Oorheelkunde, Oogheelkunde, Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie, Urologie, Plastische chirurgie, Oncologische Neurochirurgie en Pijngeneeskunde. Het specialisme Gynaecologische Oncologie vangt patiënten op haar eigen afdeling op.

Geef uw mening

Channa

Nu wete we het! Vreselijk dat de spoedhulp van zo een groot ziekenhuis gaat sluiten!!!! Soms is iedere minuut belangrijk om leven te redden!!! En soms kan je veel pijn voorkomen b.v, acute wondverzorging, botbreuken, aandoeningen van de zeneuwstel en nog veel meer acute problemen, als er maar een snele hulp is.

Jan P

jammer dit is een groot gemis voor Amsterdam zuid en buitenveldert.

Aron

We kunnen het een idiote en cynisnche bezuinigingsmaatregel noemen zonder allerlei wappie-motieven erachter te hoeven zoeken.

een zuid bewonder

dus nog minder hulp in AMSTERDAM ZUID!! de gemeente zal daar dan woningen bouwen voor asiel zoekers , wat een schande !

Marnix

Waarom moet een comment die het opneemt voor de Nederlander altijd racistisch worden genoemd door een linkse loser

J. Woudstra

Ik zou het artikel eerst even lezen voordat je een racistische en uitermate domme reactie plaatst.