skip to main content
Herontwikkeling Kapel & Convict

In het Beatrixpark in Amsterdam Zuidas staan de gebouwen Kapel en Convict. Deze twee gebouwen zijn gemeentelijke monumenten en onderdeel van het voormalige St. Nicolaaslyceum. De gebouwen worden herontwikkeld.

Kapel en Convict dateren uit de jaren vijftig en verloren hun religieuze functie aan het eind van de vorige eeuw. In 2014 zijn de gebouwen aangewezen als gemeentelijk monument en worden nu tijdelijk beheerd door Zwerfkei. De gebouwen hebben een culturele en/of maatschappelijke bestemming, die ook in de toekomst gehandhaafd blijft. Bij de herontwikkeling van deze gebouwen is het uitgangspunt een publieke invulling waarmee de monumentale gebouwen zo veel mogelijk toegankelijk zijn voor een brede doelgroep. Een culturele en/of maatschappelijke invulling aangevuld met in ieder geval horeca ligt voor de hand. Het mag een spraakmakende, levendige plek worden met vernieuwende invulling en programmering.

Tenderprocedure

De gemeente verwacht in 2023 door middel van een tenderprocedure een partij te gaan zoeken om deze twee bijzondere gebouwen op een unieke plek in Amsterdam te herontwikkelen. In september 2022 heeft de gemeente een marktconsultatie gehouden, waaruit voldoende interesse vanuit de markt naar voren is gekomen om deze tender te kunnen starten.

Gerelateerde artikelen

6

Dam in vijver voor Kapel & Convict verwijderd

De tijdelijke dam die is neergelegd in de vijver voor Kapel & Convict, in het Beatrixpark, wordt weer weggehaald. Dit omdat het nog enige tijd kan duren voordat deze gemeentelijke monumenten een nieuwe bestemming krijgen.
11

Peiling interesse voor herontwikkeling Kapel en Convict

We willen peilen welke belangstelling de markt heeft voor de herontwikkeling van de monumentale gebouwen Kapel en Convict met een culturele en/of maatschappelijke invulling, in het Beatrixpark. Dat doen we door middel van een marktconsultatie.
1

Eerste architecten Kapel en Convict praten graag mee

Ze zijn de negentig gepasseerd, maar de scherpte is er nog bij Ted Peters en Ben Spängberg. Zij zijn de oorspronkelijke architecten van Kapel en Convict. Ze willen graag meepraten over de vernieuwing van ‘hun’ gebouwen in het Beatrixpark.
Meer artikelen