Nhow Amsterdam RAI

Het Nhow Amsterdam RAI wordt een viersterrenhotel met bijzondere faciliteiten. Het verrijst in de driehoek tussen de RAI, de A10 en de Europaboulevard. Met 650 kamers komt hier het grootste hotel van de Benelux.

Met het wereldwijd vermaarde architectenbureau OMA als ontwerper krijgt Zuidas er opnieuw een icoon bij. Inspiratie deden de ontwerpers op bij RAI zelf: het Signaal, de reclamezuil die sinds de opening van de Europahal in 1961 voor het complex staat. Zowel de hal als de zuil is een rijksmonument. Hotel Nhow Amsterdam RAI bouwt voort op het Signaal, met zijn bijzondere stapeling van driehoekige elementen.

Nhow Amsterdam RAI wordt meer dan een hotel. Op de bovenste twee verdiepingen, op 91 meter hoogte, bevindt zich ‘On Air’. On Air bestaat onder meer uit een restaurant, een lounge, een conferentieruimte en een multimediastudio. On Air is toegankelijk voor hotelgasten en bezoekers.

Planning bouw Nhow Amsterdam RAI

Realisatie

Het ontwerp is van OMA (Office for Metropolitan Architecture). De ontwikkelaars zijn COD en Being Development. Voor de bouw zelf is Pleijsier Bouw Nijkerk verantwoordelijk. De totstandkoming van hotel Nhow Amsterdam RAI vindt plaats in samenwerking met RAI.

Building Nhow Amsterdam RAI: The Lego Model

Duurzaamheid

Bij de bouw van het hotel Nhow Amsterdam RAI wordt gestreefd naar de BREEAM score Excellent. Dit keurmerk beoordeelt projecten op duurzaamheidsprestaties. Het project voldoet aan de gedragscode Bewuste Bouwers. Dit betekent dat de aannemer werkt met oog voor de omgeving, het milieu en de veiligheid. De aannemer maakt alleen gebruik van FSC- of PEFC-gecertificeerd hout gebruikt. Het bouwafval wordt gescheiden in afvalstromen hout, puin, kunststof, papier/karton, gips, isolatie (per soort) en BSA (Bouw en Sloop Afval). Dit afval wordt voor minimaal 80% hergebruikt of gerecycled.

Kijk live mee met de bouw.

Artist impression van de plint Foto: OMA

Bijzonderheden

  • 91 meter hoog
  • 25 verdiepingen
  • 37.000 m2, exclusief Parkeergarage
  • Met 650 kamers het grootste hotel van de Benelux
  • 700 m2 meeting- en conferentieruimte
  • Televisiestudio, skybar, galerie, beeldentuin en een spa

Meer informatie

Kijk op de gezamenlijke website van de realiserende partijen.

Voortgang bouw | oktober 2018
Voortgang bouw | oktober 2018 Foto: Marcel Steinbach

Bouwfoto's gemaakt door Marcel Steinbach

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

1 mei 2019 | 15:07

Benny

I do not understand all this bragging about being the “biggest hotel in Benelux”. Is big=cool? Will anyone be happy or proud because of the hotel size? It is just a building and not even that beautiful.

Schrijf een reactie
13
+1
13 juli 2018 | 11:55

aisha poort

Een prachtig ” sociaal gewenst” verhaal waarin de afspraken die zijn gemaakt omtrent o.a rekening houdend met het Milieu… nooit of zelden waargemaakt (kunnen) worden… De bouwkosten altijd ver overschreden worden…en het uiteindelijk dus een ” gebakken lucht verhaal word. Net als de gehele zuidas zelf … een eldorado voor veelal buitenlandse en belasting ontwijkende multinationals).. Die met behulp van de Nederlandse overheid de samenleving en het land zelf ontwrichten….

Schrijf een reactie
20
+1
12 december 2018 | 10:23

Ray

Onzin. Veel azijn voor iemand die nooit op de bouwplaatskomt.

Schrijf een reactie
+1