Nhow

Het nhow Amsterdam RAI wordt een viersterrenhotel met bijzondere faciliteiten. Het verrijst in de driehoek tussen de RAI, de A10 en de Europaboulevard. Met 650 kamers komt hier het grootste hotel van de Benelux.

Met het wereldwijd vermaarde architectenbureau OMA als ontwerper krijgt Zuidas er opnieuw een icoon bij. Inspiratie deden de ontwerpers op bij RAI zelf: het Signaal, de reclamezuil die sinds de opening van de Europahal in 1961 voor het complex staat. Zowel de hal als de zuil is een rijksmonument. Hotel nhow RAI Amsterdam bouwt voort op het Signaal, met zijn bijzondere stapeling van driehoekige elementen.

Nhow RAI Amsterdam wordt meer dan een hotel. Op de bovenste twee verdiepingen, op 91 meter hoogte, bevindt zich ‘On Air’. On Air bestaat onder meer uit een restaurant, een lounge, een conferentieruimte en een multimediastudio. On Air is toegankelijk voor hotelgasten en bezoekers.

Planning bouw Nhow RAI Amsterdam

Realisatie

Het ontwerp is van OMA (Office for Metropolitan Architecture). De ontwikkelaars zijn COD en Being Development. Voor de bouw zelf is Pleijsier Bouw Nijkerk verantwoordelijk. De totstandkoming van hotel nhow RAI Amsterdam vindt plaats in samenwerking met RAI.

Building nhow Amsterdam RAI: The Lego Model

Duurzaamheid

Bij de bouw van het nhow Amsterdam RAI Hotel wordt gestreefd naar de BREEAM score Excellent. Dit keurmerk beoordeelt projecten op duurzaamheidsprestaties. Het project voldoet aan de gedragscode Bewuste Bouwers. Dit betekent dat de aannemer werkt met oog voor de omgeving, het milieu en de veiligheid. De aannemer maakt alleen gebruik van FSC- of PEFC-gecertificeerd hout gebruikt. Het bouwafval wordt gescheiden in afvalstromen hout, puin, kunststof, papier/karton, gips, isolatie (per soort) en BSA (Bouw en Sloop Afval). Dit afval wordt voor minimaal 80% hergebruikt of gerecycled.

Kijk live mee met de bouw

Foto bij Nhow

Bijzonderheden

  • 91 meter hoog
  • 25 verdiepingen
  • 37.000 m2, exclusief Parkeergarage
  • Met 650 kamers het grootste hotel van de Benelux
  • 700 m2 meeting- en conferentieruimte
  • Televisiestudio, skybar, galerie, beeldentuin en een spa

Meer informatie

Kijk op de gezamenlijke website van de realiserende partijen.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

100%Nuttig
6 van de 6 mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel