skip to main content
Stibbe

De stedenbouwkundige context van het Stibbe kantoor kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan sferen en schaalniveaus: waar de locatie in oostelijke richting een voortzetting van de Amsterdamse Zuidas is, wordt de noordzijde vooral gekenmerkt door de A10.

Aan de westkant is de Beethovenstraat de belangrijkste route naar het centrum terwijl de oostzijde letterlijk in het Beatrixpark staat. Karakteristiek voor de opzet zijn de organische footprints. Deze vormentaal laat het toe dat het park nog steeds wordt doorgezet rondom de gebouwen en zelfs zichtbaar en voelbaar is vanaf de Beethovenstraat.

De vloeiende lijnen van het romantische, als een klassieke Engelse tuin opgezette Beatrixpark, worden doorgezet in de architectonische uitstraling. Het volume met zijn negen vrij hoge verdiepingen heeft een schaal die meedoet in de definitie van de skyline van de Zuidas. Daarnaast is er de menselijke schaal, door de uitgesproken transparante plint, waar de materialen natuursteen en glas domineren. Maar ook doordat de verdiepingen al naar gelang je naar boven gaat, wegvallen, afbuigen of voorzien zijn van setbacks. Als kroon op het gebouw fungeert de ovale vergaderruimte die middels een stalen frame en een luifel nog een keer extra geleed en verhoogd is.

Bijzonderheden

  • Opgeleverd: 2016
  • Start bouw: 2014
  • Grootte: 14.400m2 kantoor, 9 verdiepingen
  • Opdrachtgever: Dura Vermeer Vastgoed
  • Architect: Jo Coenen Architects & Urbanists
  • Aannemer: Dura Vermeer Bouw Midden West en Dura Vermeer Bouw Hengelo

Gerelateerde artikelen

werken

Stibbe gaat met haar tijd mee én blijft in Zuidas

Een kantoorgebouw dat eigenlijk allang niet meer voldoet aan de moderne wensen van flexibel en duurzaam werken moest ingeruild worden voor een nieuw gebouw dat juist wel aan de eisen van de huidige samenleving (en de moderne advocaat) voldoet. Zo geschiedde.
Meer artikelen