skip to main content
Uitbreiding hoogspanningsonderstation Zorgvlied

Wat gaat er gebeuren?

De energiebehoefte van Zuidas is te vergelijken met die van een middelgrote stad. Maar dan wel één waar alle gebouwen dicht op elkaar staan en waar alle voorzieningen intensief worden gebruikt. Om het aanwezige energienet aan te sluiten op de toenemende vraag, is het noodzakelijk dat het hoogspanningsnet wordt aangepast en uitgebreid. Met de uitbreiding van het station, door middel van extra transformatoren, stellen we de elektriciteitsvoorziening nu en de toekomst veilig.

Wat merkt u ervan?

Er vinden extra transporten plaats van diverse transformatoren naar het station. Hoofdzakelijk vinden deze transporten plaats met normale vrachtwagens met opleggers. Transporten verlopen via de Antonio Vivaldistraat. Afhankelijk van  de omvang van het transport is het mogelijk dat tijdelijk parkeerplaatsen buiten gebruik worden gesteld, hiervoor zal een vergunning worden aangevraagd.

Planning

  • 1 juni 2015: Aanvoer 150 kV schakelinstallatie en aanvoer en plaatsen nieuwe componenten
  • 8 juni 2015: Aanvoer 20 kV schakelinstallatie
  • 26 juli 2015: Aanvoer en plaatsen nieuwe transformatoren

Door onverwachte (weers-)omstandigheden kunnen wijzigingen in de planning ontstaan.

Werktijden

De aannemers werken van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Als het nodig is buiten deze uren te werken, ontvangt de directe omgeving van te voren informatie.

Contact

  • Bij vragen over bouwwerkzaamheden kunt u contact opnemen met Maarten Scholten, omgevingsmanager bij Alliander. Hij is op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 06 4690 1571 of via e-mail scholten@alliander.com.
  • Bij vragen of opmerkingen over projecten bij u in de buurt kunt u contact opnemen met het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum via de telefoon, 0800 5065 (altijd bereikbaar), of via de mail, contact@zuidas.nl. De gemeente Amsterdam is geen opdrachtgever van de bouwprojecten, maar heeft een coördinerende rol bij alle bouwwerkzaamheden in Zuidas.

Geef uw mening