skip to main content
Opening jeu de boulebaan in Zuidas

Het plein is tot eind september ook eindpunt van de Art Zuid kunst route vanaf het Hilton Hotel. Het Gershwinplein wordt nu al liefkozend het dorpsplein genoemd en is verrijkt met twee Petanque banen, waarmee de levendigheid op het plein is vergroot.

Stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel, vindt de jeu de boule banen op het Gershwinplein een ware aanwinst voor Amsterdam Zuid. ‘Ik hoop dat dit een plein wordt voor bewoners en werknemers om elkaar te ontmoeten. We werken met elkaar aan levendigheid en dit soort plekken maken dat stad leeft.’  Even leek het Gershwinplein een groot schoolplein. Nieuwsgierige bewoners uit de omliggende woontorens, maar ook bankiers, advocaten en consultants kwamen kijken bij de Petanque.

Wie petangue wil spelen is van harte welkom op het Gershwinplein. Bewoners en zakenlui uit de omgeving kunnen gratis een van, door champagnehuis Veuve Clicquot, in bruikleen gegeven petanque sets ophalen bij Crown Plaza hotel en restaurant Bolenius. Xavier Giesen, Maître van restaurant Bolenius is er al helemaal klaar voor. ‘Wij noemen het gekscherend #jeudebolenius en zijn nu al trots op ons nieuwe dorpsplein!’. Het Amsterdamse restaurant is niet bang voor een beetje drukte. Bij Bolenius, ook door Gault Millautot  beoordeelt als het beste groenterestaurant van Nederland 2015, zijn ze wel wat gewend.

Met de nieuwe inrichting van het Gershwinplein is deze parel op de Zuidas nog mooier geworden. Mede op verzoek van de omgeving zijn de jeu de boule banen door gemeente Amsterdam, Zuidas aangelegd. Dit past in het streven van Zuidas, naar meer levendigheid in het gebied. In dit kader is eveneens een bijdrage geleverd aan de kunstroute Art Zuid. Curator Rudy Fuchs is verantwoordelijk geweest voor deze Art Zuid route in Zuidas, zo ook de keuze voor het bijzondere kunstwerk van Frank Stella op het Gershwinplein.

Geef uw mening