skip to main content
David van Traa (39) nieuwe directeur Zuidas

De uitdaging van Zuidas

Als directeur Zuidas krijgt Van Traa de opdracht het gebied van Zuidas verder te ontwikkelen tot internationale toplocatie om te werken, wonen en leven. Op slechts zeven minuten ‘treinen’ van Schiphol en 15 minuten fietsen van de Grachtengordel is Zuidas een favoriete kantoorlocatie van veel nationale en internationale ondernemingen. Maar ook wonen in Zuidas wordt door de ligging en dynamiek steeds populairder. Komende jaren investeren we flink in de bereikbaarheid van het gebied. Zo wordt station Zuid fors uitgebreid en het aantal rijkstroken van de A10 Zuid verbreed en komen deze deels in een tunnel te liggen.

Achtergrond Van Traa

Van Traa werkte de afgelopen 15 jaar bij de gemeente in verschillende functies. Hij was speechwriter en adviseur van de burgemeester, gaf in Amsterdam en New York leiding aan NY400 (een internationaal project rond de ontdekking van Manhattan) en hij leidde voor Economie projecten op het gebied van kennis, innovatie en de creatieve industrie.

Van Traa is sinds 2011 directeur van het Expatcenter, een initiatief van diverse steden in de metropoolregio Amsterdam, de Belastingdienst en de IND om het vestigingsklimaat voor internationale ondernemers, professionals, wetenschappers en internationale studenten te verbeteren. Onder leiding van Van Traa zijn de procedures voor expats vereenvoudigd en is het serviceniveau verhoogd. Mede hierdoor is de internationale concurrentiepositie van de metropoolregio Amsterdam en Nederland voor ondernemerschap en toptalent sterk verbeterd.

Van Traa bewoner en gebruiker Zuidas

Van Traa is geboren in Rotterdam, heeft sociale- en organisatiepsychologie gestudeerd aan de VU in Amsterdam en in 2012 naast zijn werk een MBA behaald aan de Erasmus Universiteit. Van Traa is actief in diverse maatschappelijke functies. Van Traa over zijn benoeming:

“Ik heb de afgelopen jaren als bewoner en gebruiker Zuidas goed leren kennen. Als lid van de Stuurgroep Toekomstvisie Zuidas ben ik ontzettend enthousiast geraakt door de opgave om dit spannende en belangrijke gebied door te ontwikkelen tot een internationaal, ambitieus maar ook ´inclusief’ deel van de stad. We willen dat Amsterdammers en internationals van alle leeftijden en alle achtergronden hier kunnen leren, spelen, wonen en werken. Tegelijkertijd moet de bouw van het Zuidasdok op zorgvuldige en efficiënte wijze plaatsvinden en moeten de belangen van bouw en bewoners goed gewogen en georganiseerd worden. Een fantastische opgave met een fantastisch team, waar ik me enorm op verheug.”

Geef uw mening