skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:

Verplaatsing bushalte bij A10/Amstelveenseweg

Vanaf 22 juli 2024 richten we een bouwterrein in aan de zuidkant van de A10, tussen de Amstelveenseweg en het Piet Kranenbergpad. Daarvoor wordt de aanwezige busbaan tijdelijk verlegd naar het Skûtsjespad – inclusief de bushalte.
5

Weekendwerk 12-15 juli in beelden

Op vier locaties tussen de Beethovenstraat en de Parnassusweg werkten de mensen van Bouwcombinatie Nieuw-Zuid (Boskalis, Mobilis en Van Gelder) in het weekend van 12-15 juli 2024 hard aan het meest noordelijke metrospoor. Een beeldverslag.

15 juli: A10 Zuid ’s avonds dicht voor spoedreparatie

Op 15 juli 2024 vanaf 20.30 uur is de A10 Zuid richting Schiphol/Rotterdam afgesloten vanwege een spoedreparatie. Het verkeer wordt omgeleid via de A2 en A9. Door werkzaamheden in het weekend is er schade aan de snelweg bij station Amsterdam Zuid.
1

Fietspad Parnassusweg twee dagen eerder dicht

De werkzaamheden die we uitvoeren boven de Parnassusweg hebben meer impact op weggebruikers dan gedacht. Voor de veiligheid sluiten we het fiets- en voetpad al af vanaf donderdag 11 juli 2024, in plaats van zaterdag 13 juli.
2

7-weekse monsterklus boven Parnassusweg

Op 6 juli 2024 begon een grote operatie boven de Parnassusweg. We slopen een deel van een bestaand metroviaduct, om vervolgens een heel nieuw viaduct terug te bouwen. Een monsterklus, waar we 24 uur per dag en 7 dagen per week aan doorwerken.
14

Een metrospoor verhogen, hoe doe je dat?

Vanaf zaterdag 6 juli 2024 werken we 7 weken lang 24 uur per dag in en rondom station Amsterdam Zuid. We verhogen in die periode onder andere het spoor en perron van de metrolijnen 50 en 51 richting Isolatorweg. Hoe gaat dat in zijn werk?
6

Afsluiting Parnassusweg en stationsingang Zuidplein

Vanwege de vernieuwing van Station Amsterdam Zuid gaat de noordelijke stationsentree (Zuidplein) deze zomer drie keer op slot. De Parnassusweg wordt een week lang (deels) afgesloten. En er is meer hinder rond het station.
3

Maak live kennis met ons werk deze zomer

Voor Zuidasdok betekent zomer geen vakantie, maar hard werken. Wilt u live meemaken wat we allemaal doen? Loop dan mee met een van de wandelingen langs het werk. Kom langs in onze ‘pipowagen’. Of schrijf u snel in voor een zeer speciaal inkijkje.
2

Veel werk verzet tijdens weekendafsluiting A10

Vanaf vrijdagavond 28 juni 2024 sloten we de A10 Zuid richting Hengelo/Utrecht een vol weekend af. We kregen al het werk gedaan, zoals het ombouwen van de spitsstrook tot permanente rijstrook. Zoals voorspeld liep de extra reistijd op tot een uur.
3

12-15 juli: A10 Zuid dicht richting Schiphol

Van vrijdag 12 tot maandag 15 juli 2024 is de A10 Zuid dicht in de richting A4 Schiphol, vanaf knooppunt Amstel tot en met afrit S108 Amsterdam Oud Zuid. We werken aan de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. De extra reistijd kan oplopen tot een uur.
8

Minister en wethouders bevestigen belang Zuidasdok

De Tweede Kamer en gemeenteraad van Amsterdam zijn per brief geïnformeerd over de voortgang van Zuidasdok. Dit volgt op een eerdere toezegging om voor de zomer met informatie te komen over de uitkomsten van een onderzoek naar versoberingen.
2

Fietspaden rond de Schinkelbrug: nu en straks

De reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer gaat in de tweede helft van 2024 van start. Daardoor verdwijnen enkele fietsroutes – soms tijdelijk, soms definitief. Uiteindelijk komt daar een snelle fietsverbinding over de Schinkel voor terug.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 33
  6. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten