skip to main content
Een zaterdag in Zuidas? Zo gek nog niet

Appeltaart met design

Eenmaal uitgestapt op station Amsterdam Zuid – nu nog een klein stationnetje maar over een paar jaar een station van formaat – loopt u zo naar Dudok. De van origine Rotterdamse brasserie is sinds kort ook in Zuidas te vinden. Niet alleen op doordeweekse dagen open, maar ook gewoon op zaterdag. Ze staan bekend om hun appeltaartje, dus wie zijn wij om dat af te raden.

Vervolgens is het wellicht leuk om door te lopen naar de eerste grote woonwinkel die Zuidas rijk is: FlexForm. Dit Italiaanse merk opende vorige maand haar eerste grote Europese flagshipstore. In samenwerking met de bekende designwinkel Co van der Horst haalden we de winkel hiernaartoe om zo te kunnen voorzien in een ander soort winkelaanbod. Een aanbod dat zich onderscheidt van de winkels die al te vinden zijn in de dichtbijgelegen Beethovenstraat en het Gelderlandplein.

Kapsel en lichaam als kunst

Helaas is de ‘Essential Art Space’ – de indrukwekkende openbare kunstcollectie van AkzoNobel – op zaterdag gesloten, dus qua kunst moeten we het ergens anders vandaag halen: van kappers en pakken. Zuidas kent twee goede kapsalons: Rob Peetom en Cosmo kappers. De snelle zakenmannen en -vrouwen laten zich hier doordeweeks even bijpunten, maar op zaterdag is het publiek anders. Mooie gelegenheid om uw kapsel tot kunst te verheffen. Tailor Made is een herenkledingzaak waar ze casual kleding verkopen maar ook strakke (trouw)pakken.

En mocht u nou nog meer aan uw lichaam willen sleutelen dan is een bezoekje aan de luxere sportscholen Club Sportive en GustavGym, waxsalon Delete, schoonheidsspecialiste Blush of Phisage Beauty & Wellness ook een bezoekje waard.

Eten op niveau

Recentelijk werd restaurant Bolenius onderscheiden met een heuse Michelinster. De eerste ster voor het restaurant en de eerste ster voor het gebied. Een flinke culinaire opsteker dus. U eet er onder andere groenten, afkomstig uit de voormalige Dr. Alma-moestuinen om de hoek.

Een zonnige dag in Zuidas

Eigenlijk is het dan wel een beetje klaar in Zuidas op zaterdag. Mocht u het nou echt op uw heupen hebben, dan drinkt u nog een cocktail in de lounge van het Crown Plaza Hotel. In 2018 komt er overigens een heuse skybar aan, in de voormalige Twin Towers (die nu flink onder handen worden genomen). Tot die tijd is het cocktails drinken op de begane grond. Misschien ook wel verstandig.

Fietsroute

Enthousiast geworden van deze tips? Wij hebben ook een leuke fietsroute uitgestippeld door het gebied met nog veel meer verborgen parels: Ride with me, Zuidas. Een exemplaar kunt u gratis afhalen in ons bezoekerscentrum in het WTC.

Geef uw mening