skip to main content
Start ambitieuze tender A10-strook in Kop Zuidas

De lat ligt hoog

Na enige vertraging gaat de openbare selectieprocedure (tender) voor het eerste deel van de A10-strook nu dus van start. In Amsterdam vindt gronduitgifte vrijwel altijd plaats door een openbare inschrijving. Het idee is dat op deze manier, naast transparantie van het proces, ook de creativiteit van ontwikkelaars wordt gestimuleerd. En dat levert de kwaliteit op die we in Zuidas willen. Het aantal vrij beschikbare kavels in Zuidas is beperkt en dus ligt de lat hoog bij de selectie. De belangrijkste criteria voor selectie zijn: de (stedenbouwkundige en architectonische) kwaliteit van het plan, integrale duurzaamheidsoplossingen en de invulling van het programma.’

leidraad voor selectieproces

Het uiteindelijke plan voor de eerste fase A10-strook dient uitdagend en realiseerbaar te zijn, met aandacht voor de omgeving. De basisdocumenten voor deelname aan de selectieprocedure zijn de bouwenvelop, met daarin de randvoorwaarden en ambities, en de selectiebrochure die de leidraad vormt voor het selectieproces. Het duurzaamheidslabel BREEAM Excellent is uitgangspunt waarbij ontwikkelaars ook wordt gevraagd om duurzame mobiliteitsoplossingen aan te bieden. De tenderdocumenten zijn gepubliceerd op Tenderned.

Geef uw mening