skip to main content
Als duwen niet lukt wordt het trillen

UPDATE: De eerste fase (15 tot met 17 maart) is afgerond. Uit de metingen zijn geen bijzonderheden naar voorgekomen. De volgende fase is de lange zijde langs de Parnassus weg. De natril werkzaamheden starten mogelijk vanaf dinsdag 28 maart en gaan door tot vrijdag 21 april 2017. Gedurende deze periode zal worden nagetrild maximaal 2 uur per dag tijdens filetijd (vanaf 7:00 tot 9:00 uur).

De buurtvereniging Beethovenstraat-Parnassusweg beklaagt zich over de geluidsoverlast die werkzaamheden aan de nieuwe rechtbank met zich meebrengen. Niet alleen het lawaai wekt irritatie, ook dat de bewoners ‘pas daags van tevoren’ werden geïnformeerd, zoals ze in hun brief schrijven, heeft bijgedragen aan onbegrip. Op 22 februari deed de aannemer die de nieuwe rechtbank bouwt een proef. Doel was te onderzoeken of het mogelijk was om damwanden de grond in te trillen (lawaai), omdat duwen (stil) niet goed mogelijk bleek. Damwanden in de grond zijn nodig om grond en grondwater tegen te houden. Zo ontstaat een kuip waarin gebouwd kan worden. De wanden moeten een meter of twintig de grond in. Het duwen bleek tot ongeveer 15 meter diepte te lukken. Daarna was de weerstand zo groot dat de laatste meters getrild moesten worden. De bewoners stellen in hun boze brief ‘ervan overtuigd’ te zijn dat de wettelijke geluidsnormen bij de proef werden overschreden. De komende maanden moeten nog andere damwanden worden aangebracht en dus zien ze de bui al hangen.

Damwanden worden geplaatst

Innovatief bouwen

Lees hier meer over de bouw van de nieuwe rechtbank of kijk op de website van de bouwcombinatie.

Geef uw mening