skip to main content
Jubileumeditie ARTZUID in het teken van abstracte kunst

Het hart van de ruim 5 kilometer lange beeldenroute in Amsterdam Zuid vormt de As van Berlage: Apollolaan, Minervalaan en Zuidas. De route strekt zich in oostelijke richting uit naar de Churchilllaan en in zuidelijke richting naar Zuidas tot het Gelderlandplein.

Abstracte traditie

ARTZUID wil laten zien hoe de abstractie heeft doorgewerkt in de beeldhouwkunst en sluit hiermee aan bij het themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’. Volgens Fuchs heeft Nederland hele goede beeldhouwers voortgebracht die werken in de abstracte traditie. Hij wil deze kunstenaars internationaal positioneren. Op ARTZUID 2017 laat Fuchs vijftig werken zien van Nederlandse abstracte kunstenaars van verschillende naoorlogse generaties. Daarnaast is er nog een tiental beelden te zien van internationale kunstenaars in het Zuidas gebied.

Aansprekende beeldenroute

Cintha van Heeswijck, initiatiefnemer en directeur van stichting Art Zuid, voert samen met gastcurator Rudi Fuchs de regie over de jubileumeditie van ARTZUID. ‘Het is een eer om met Rudi Fuchs, de eminent grise uit de internationale tentoonstellingswereld, een kunsthistorisch interessante en voor het publiek aansprekende beeldenroute te realiseren. Door zijn kennis, expertise en bovenal enorme netwerk zijn we in staat een geweldige selectie kunstwerken te selecteren. ARTZUID 2017 is een eerbetoon aan de Nederlandse beeldhouwers en zal de reputatie van Amsterdam als cultuurstad eer aan doen.’

Director Cintha van Heeswijck en curator Rudi Fuchs

Gratis toegankelijk

De tentoonstelling duurt tot 17 september en is gratis toegankelijk voor het publiek. Dagelijks zijn er rondleidingen door professionele kunsthistorici. Ook zijn er artist talks en lezingen over de tentoonstelling in de omliggende hotels en in musea. Startpunt van de tentoonstelling is het ARTZUID paviljoen (tegenover Minervalaan 1). Hier zijn routekaart en catalogus verkrijgbaar. ARTZUID is bereikbaar met het openbaar vervoer: Tram 5, 24, 16 of Trein Station Amsterdam Zuid. Reserveringen voor groepstours via communicatie@artzuid.nl.

Geef uw mening