skip to main content
‘Een verademing om op de fiets naar het werk te kunnen’

Verschillende ideeën

Er was eerder een bestemmingsplan voor Kop Zuidas, maar dat ging van tafel toen Joop van den Ende afzag van de bouw van een theater. In overleg met bewoners en bedrijven is gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan dat na de zomer gereed is. Naar verwachting neemt de gemeenteraad in de eerste helft van 2018 een besluit over het definitieve bestemmingsplan. Willy zit in het bestuur van de Vereniging van Eigenaren van RIV en heeft tijdens een participatiebijeenkomst ideeën ingebracht. ‘Dat ging over de invulling van het plein dat er komt, hoe het verkeer moet gaan lopen, de ontsluiting van de buurt, dat soort dingen. Natuurlijk had niet iedereen dezelfde ideeën. De een vindt speelsheid in de architectuur belangrijk, de ander benadrukt dat het geplande plein vooral sfeer moet brengen. Voor mij is kleinschaligheid belangrijk. Ik hoop op een cafeetje, een bloemenstalletje en zo nog een aantal andere winkeltjes in de buurt. En ik vind dat er veel ruimte moet zijn voor kinderen.’

Creatieve oplossing

Verder hoopt Willy dat er iets anders uitkomt dan het plan met de woontoren. ‘Het is natuurlijk nog afwachten. We snappen dat iedereen voor zijn eigen belang opkomt en dat een ander plan misschien weer nadelig is voor andere bewoners. Maar we hopen op een creatieve oplossing waarbij iedereen voordeel heeft.’

Geef uw mening