skip to main content
Ontwikkelaar OVG verkoopt iconisch gebouw Valley

De realisatie van Valley illustreert de ontwikkeling van Zuidas als stadswijk voor wonen, werken en leven zoals de gemeente Amsterdam voorstaat. Niet voor niets heeft de gemeente veel tijd en energie gestopt in het mogelijk maken van Valley. In het gebouw komen woningen, kantoren, een skybar, horeca, retail, een ondergrondse parkeergarage en culturele voorzieningen. Valley is door OVG Real Estate ontwikkeld en ontworpen door architectenbureau MVRDV.

Vernieuwend en natuurlijk

Valley ontleent haar naam aan het landschap dat over het gebouw loopt en dat doet denken aan een vallei. Architect Winy Maas is verantwoordelijk voor het vernieuwende en natuurlijke karakter van het ontwerp. Landschapsarchitect Piet Oudolf ontwierp de beplanting van ‘de vallei’ en de terrassen. In lijn met het ontwerp staat duurzaamheid en gezond werken en wonen centraal. Valley zal voor een groot deel ook publiekelijk toegankelijk zijn. De openbare ruimten lopen dwars door en over het gebouw.

Geef uw mening