skip to main content
Feestelijke opening Buitenveldertsegracht

Het openingsprogramma start maandagmiddag 18 september, om 15.30 uur. De sprekers: namens de VU de vicevoorzitter van het College van Bestuur en de directeur ‘facilitaire campus organisatie’. En namens Zuidas directeur David van Traa. Een uurtje later zijn ook de gasten gearriveerd en is het zo ver: de feestelijke opening van de nieuwe Buitenveldertsegracht.

Overtollig regenwater afvoeren

Het is ook niet zo maar een gracht: al in 2008 werden hier, met het oog op de toen nog papieren gracht, de eerste duikers aangelegd om overtollige regenwater te kunnen afvoeren. Onder de nabije kruising door naar de De Boelegracht en vandaar naar de Amstel. De nieuwe gracht, mede gefinancieerd door de VU, maakt de kans dat de gebouwen hier (weer) natte voeten krijgen aanzienlijk kleiner. Nu kan de VU opgelucht ademhalen. De eeuwenoude boekencollectie in haar kelders ligt droog, ook als de regen met bakken uit de hemel valt.

Geef uw mening