skip to main content
Start aanbesteding voor bouw van EMA-kantoor

Om geen tijd te verliezen, is via TenderNed op vrijdag 6 oktober al een begin gemaakt met de eerste fase van de aanbestedingsprocedure voor de bouw: de selectiefase. Bedrijven of consortia kunnen zich nu al aanmelden. In deze fase moeten zij aantonen dat zij genoeg ervaring hebben om een perfect gebouw voor het EMA te kunnen bouwen en in te richten. Ook 20 jaar lang onderhoud hoort bij de opdracht. Alleen consortia die door de selectiefase komen, kunnen zich in de volgende fase inschrijven, als het EMA naar Nederland komt. Met een klein aantal consortia volgen daarna gesprekken tot de gunning in maart 2018. De oplevering van het pand is dan in 2019.

Het gebouw

Het pand voor het EMA moet plaats bieden aan ongeveer 900 medewerkers, afkomstig uit zo’n 30 landen. Daarnaast komen er elk jaar ongeveer 36.000 bezoekers en zijn er 500 à 600 internationale vergaderingen. Daarom moet het gebouw ook vergader- en congresvoorzieningen hebben.

Dutch BID for EMA

 

EMA naar Zuidas?

Het EMA is verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van nieuwe geneesmiddelen voor mensen en dieren die op de Europese markt worden toegelaten. Nederland dingt mee naar de vestiging van het agentschap, samen met achttien andere landen. Daarbij is Zuidas de beoogde vestigingslocatie. Het EMA zit nu nog in Londen, maar gaat daar weg na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Meer details over het Nederlandse bid: www.netherlandsforema.eu

Geef uw mening