skip to main content
Atrium opgeleverd

Atrium, op de hoek van de Strawinskylaan en de Parnassusweg, bestaat nu uit vijf gebouwen, met een gezamenlijk oppervlak van 56.000 vierkante meter. De twee nieuwe torens, van negen en vijftien verdiepingen hoog, voegen 30.000 vierkante meter toe. De bestemming is voor het overgrote deel kantoor, maar er bevinden zich ook restaurants, koffiebars, binnentuinen en er is een fitnesscentrum. De daken zijn voorzien van begroeiing.

Atrium Zuidas Amsterdam

NMB

Atrium werd aanvankelijk begin jaren zeventig gebouwd als hoofdkwartier van de Nederlandse Middenstandsbank (NMB). Daarmee is het een van de eerste gebouwen in Zuidas.

Spectaculair fietspad

Tijdens de bouwwerkzaamheden zorgden wij begin 2017 voor een spectaculair tijdelijk fietspad, dwars door de bouwplaats. Dat ging op 1 mei dicht, om ruimte te geven aan het afbouwen van de parkeergarage en de begane grond. In december 2017 hebben we bomen geplant langs het fietspad dat parallel loopt aan de Parnassusweg. De komende weken ronden we de aanleg van paden en stoepen af. Daarna kan het fietspad weer open.

Fietspad door de bouwplaats van Atrium 2017

Geef uw mening