skip to main content
Meer tijdelijke fietsplekken op voormalige Vijfhoek

We hebben 200 plekken toegevoegd aan de tijdelijke fietsparkeerplaats op de vroegere Vijfhoek. In totaal kunnen er nu zo’n 500 fietsen terecht. Daaronder wordt de laatste hand gelegd aan de ondergrondse fietsenstalling Strawinskylaan.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de tijdelijke fietsenstalling een succes zou worden. Maar weinig mensen stalden er hun fiets. Dat had vermoedelijk te maken met onbekendheid. Een andere lastigheid is dat we geen rekken hebben geplaatst, waardoor alleen fietsen met een standaard er terechtkunnen. Toch hebben fietsers de parkeerplek inmiddels ontdekt. Ook de uitbreiding, aan de kant van de Prinses Irenestraat, staat inmiddels behoorlijk vol.

Fietsen verwijderen

De extra tijdelijke ruimte was nodig, omdat steeds meer fietsen de voetpaden blokkeerden. Dit probleem is nog niet opgelost, maar vanaf nu zullen fietsen die in de weg staan vaker worden verwijderd. De echte oplossing gaat de ondergrondse stalling brengen, waarvan de opening gepland staat in mei. Die biedt plek aan 3.500 fietsen.

Geef uw mening

AM Huising

Ik ben al 2 weken aan het informeren overal, maar als je met de scooter komt, zijn daar ook overdekte plaatsen voor en zo niet waar mogen deze wel staan?

Redactie

@AM Huising Ook wij hebben het antwoord even niet paraat, maar we zoeken het uit en komen er zsm op terug.

Jan van Waveren

De vijfhoek is me totaal onbekend dus begrijp ik niets van uw hele stuk.

Redactie | Amsterdam Zuidas

@Jan Dan hebben wij ons werk niet goed gedaan. Sorry daarvoor. De voormalige Vijfhoek ligt aan het einde van de Minervalaan, tegen de Strawinskylaan aan. U kunt trouwens in de rechterkantlijn van deze website een plattegrond uitklappen. In het zwarte pictogram staat aangegeven waar dit artikel zich afspeelt. De plattegrond werkt nog niet optimaal, maar we bouwen aan verbetering.

Fred lingg

Komen er op de Zuidas nog meer mogelijkheden om de auto (ondergronds) te parkeren?

Aron

In Ravel (bij de voetbalvelden) is een nieuwe openbare garage geopend. De rest van alle parkeerplekken onder gebouwen zal grotendeels privéterrein worden en bij de gebouwen horen.

Maria

Als je op de Zuidas woont zijn er nu alleen mogelijkheden tot huren van een parkeerplaats onder het gebouw waar je woont, kosten; 250 euro per maand. Wel heb ik een opmerkelijke persoonlijke duo invalide parkeerplaats gezien; er staat o.a een Hummer op. Het toeval wil dat vorige week net 2 corrupte medewerkers bij de gemeente zijn opgepakt die deze invalide parkeervergunningen uitgaven. Maar dus daarmee sjoemelden en deze vergunningen tegen riante betaling ritselden voor bekenden.

Nicole | Amsterdam Zuidas

@Fred Dat is niet de verwachting. Amsterdam groeit snel en Zuidas in het bijzonder. En met die groei neemt ook het autoverkeer toe. Om de drukte rond Amsterdam en in Zuidas te verminderen, willen we minder autoverkeer. Zeker tijdens de bouw van Zuidasdok. Extra openbaar toegankelijke parkeergarages passen daar niet bij. Wel werken we voor bezoekers van buiten Amsterdam aan extra P+R-locaties in combinatie met een hoog frequent openbaar vervoer.