skip to main content
Wat komt hier? U mag het zeggen

Zo willen wij graag samen met u ontdekken wat uw wensen en die van uw buurtgenoten zijn. We gebruiken hiervoor een app: de OppApp. Deze werkwijze zorgt ervoor dat alle bewoners gemakkelijk kunnen deelnemen aan een dialoog. Een ander voordeel is dat alle meningen en ideeën even zwaar tellen. Zo vormt u samen met uw buurtgenoten een collectief brein. Eerder konden mensen meedenken over de inrichting van drie zijstraten van de George Gershwinlaan. En kunt u nog tot 30 augustus meepraten over de inrichting van de verdiepte bak in de Rosy Wertheimstraat.

Nieuw: De Boelelaan midden

Vanaf 24 augustus 2020 kunt u via de OppApp ook meepraten over de inrichting van de openbare ruimte van de De Boelelaan midden, het deel tussen de Beethovenstraat en de Parnassusweg. Het idee is om daar langs de De Boelegracht een groene oever aan te leggen. Wat vindt u daarvan? En hoe zou die groene oever eruit moeten zien? Hier leest u meer.

Oppcode De Boelelaan midden

  • De code voor in de OppApp is: boelelaan
  • Liever een dialoog in het Engels? Gebruik dan de Oppcode: boelelaaneng

De Rosy Werthheimstraat

Vanaf 10 augustus 2020 kunt u via de OppApp meepraten over de inrichting van de Rosy Wertheimstraat. Wij hopen dat de dialoog een prettige straat oplevert, waar bewoners blij mee zijn.

Oppcode Rosy Werthheimstraat

  • De code voor in de OppApp is: zag4
  • Liever een dialoog in het Engels? Gebruik dan de Oppcode: zageng4
De locatie van de verdiepte bak in de Rosy Wertheimstraat

Hoe werkt het?

De kern van de app is dat we samen meer weten dan ieder op zichzelf. In de app kunt u uw ideeën veilig en anoniem achterlaten. Deze ideeën zien alleen de mensen die deelnemen aan het gesprek in de app. Ideeën worden door het systeem gegroepeerd. U ziet vervolgens wat de groep vindt, waardoor u zelf weer tot nieuwe ideeën kunt komen. Zo doorlopen we gezamenlijk een proces van idee-ontwikkeling om van een opeenstapeling van individuele belangen tot collectief gedragen invulling van de openbare ruimte te komen.

Wat moet u doen?

Stap 1: Download via één van onderstaande links de app uit de store die voor jou van toepassing is. Heeft u al eerder meegedaan? Open dan de app en klik in het hoofdmenu (drie horizontale streepjes) op +. Je kunt dan een nieuwe Oppcode invoeren.

Stap 2: Voer de Oppcode in van het project. Voor de Rosy Wertheimstraat is de code: zag4
Liever een dialoog in het Engels? Gebruik dan de Oppcode: zageng4

Stap 3: Bij het installeren van de app, accepteert u dat u notificaties wilt ontvangen. Zet deze op AAN. U kunt uiteraard het geluid uitzetten. U bent nu klaar voor deelname.

Instructievideo OppApp

Tot slot

  • Verwijder de app niet van uw telefoon, anders bent u ook uw eigen reacties kwijt.
  • Mocht de app een keer blijven ‘hangen’, sluit de app dan volledig af en start deze nogmaals op. Soms helpt het om van de wifi over te stappen naar 4G, als de wifiverbinding niet heel stabiel is.

Alternatief

Heeft u geen smartphone of wil u liever niet via een app met ons communiceren? Laat dan uw suggestie achter op deze pagina. Bedenk wel dat u via de app beter op de hoogte blijft van wat uw buurtgenoten denken en wat de stand van zaken is.

Vragen

Heeft u vragen over het downloaden, inloggen of over het gebruik van de OppApp? Neem dan contact op via contact@zuidas.nl.

Geef uw mening

Suzy

Een voetbalveldje voor de kinderen, picknicktafels, bomen en struiken ter beschutting

Johannes

Allereerst zou ik de gevaarlijke Grote Berenklauw uitroeien ( wetgeving 2017 ) die welig tiert rond de barakken parkeerplekken en werven van de bouwers . Toevallig mijn hobby maar men kon er niet bij . Vijfjarige manshoge plant die eerste jaar onherkenbaar niet opvalt . Erfenis van A3-trace tot 1992 .

Michel

graag een hoge groene zoom, om het geluid van het verkeer tegen te houden

Liza

Er is echt heel weinig voor de kinderen in de buurt. Er is sinds kort een glijbaan, maar dat is echt niet voldoende. Graag had ik gewild dat er ook een schommel aanwezig was of iets anders. Bij deze ik kies voor mee speelruimte voor de kinderen.

Saloua Bounou

Ja idd.een huisje met een glijbaan is er precies tegenover de Zuidas met het groen gele tapijtje bedoeld u ook deze leuke ruimte? Maar er ontbreekt ten eerste heel wat aan de veiligheid van de ingang die tegen de straat aan grenst Een hek bijvoorbeeld en het ontbreekt hem aan een hek aan het einde van de speeltuin daar waar het geheel aan het water grenst. Vervolgens zou ik ook graag twee schommels willen zien. Mvg Saloua Bounou

Karina

Space for dog walking/playing. It is very limited space for the dogs in the area and it would be nice to have a place to meet other Zuid dog owners and their pets.

Amsterdammer

Waarom een hond als je in een stad woont???? En ook nog in een gebied waar vrijwel alleen etagewoningen zijn ... leuk voor de hond en voor de buren ... (uitzondering natuurlijk voor officiële hulphonden)

Wendel

Een Lidl of een mc donalds!

Jean-yves

Een klein voetbalveldje

Sam

eens

Yago

Een kleine skate baan

Sam

eens

Buren zuidas

Vandaag is de laatste dag om zienswijze in te sturen tegen een MC Donalds aan deze straat via horecavergunningen@zuid.amsterdam.nl

Amsterdammer

Wat denken de buren wel niet? Jullie discrimineren!!! (zum kotzen)

Don

McDonald’s in de buurt zou super zijn!

Saskia

Hangende tuinen van babylon Vlindertuin Speeltuin voor volwassenen Mega design schommel Mega kunstwerk waar je op/ in kan staan/ spelen/ zitten Speel fontijn welke op vaste tijdstippen “ spuit”

Mdev

Speeltuin voor kinderen en iets met water ( kleine fontein of ondiepe bak)

Max

Meer bomen. De Zuidas is een betonnen woestijn. We hebben meer groen en schaduw nodig

Amsterdammer

M. Blankenzee, u discrimineert!

Amsterdammer

Aan de ene kant heb je Het Amsterdamse Bos en aan de andere kant het Beatrixpark en Amstelpark ... u weet dat u in een stad verblijft?

M. BLANKENZEE

ik ben voor meer bomen en vooral langs de waterkant groot hoefblad aanplanten . vooral geen speeltuin , want er wonen toch geen kinderen, absoluut geen mac donald . of lidl . heel erg ordinair . . op het GELDERLAND PLEIN is toch al een snackbar ! dat kleine stukje lopen kan toch wel? EN VOORAL VEEL BOMEN

Elias

Ik klein bosje of Tiny forest!

PV

Tiny Forest

Tim Timmerman

voor de plek naast Miles opteer ik voor het plan van Bolenius om daar een "kas" te maken. Dit is een super idee van het culinaire pareltje op de Zuidas ! Hier kan de buurt aan meedoen en gebruik van maken.

Lourainn

Speeltuin voor kinderen!!!!!!!

Dajeng

Fruitbomen en kruiden tuin voor de buurt Speelgrond voor kinderen

Ger

Bordjes met 'Verboden uw hond hier uit te laten'?

Tobi

A playground for the kids would be great. Despite more and more families moving into the area not a lot is offered for the youngest. Thanks

Kris

Graag meer groen! Er is al genoeg beton, plastic, en andere kunststof aanwezig op de zuidas. Nu nog meer groen. Daar kunnen kinderen ook in spelen! (en +oneindig voor alle opmerkingen over de hondenpoep. Gewoon smerig!)

Desirée

De app doet het niet - vraagt om een code die nergens is vermeld

Jos

Hoi Desirée, hierboven staat de code: gershwin. Succes!

Daniëlle

Speel plek voor de kinderen( voor zowel de kleintjes als de oudere) Zeker met een hek er om heen.

Lisa | Amsterdam Zuidas

Dag Daniëlle, bedankt voor uw reactie. Praat vanaf nu mee via de ‘opp app’. Te downloaden in de app-store. Daar gaat u, samen met medebewoners, beslissen wat er in de drie bakken gaat komen.

PV

Een kunstwerk.

Lisa | Amsterdam Zuidas

Dag PV, bedankt voor uw reactie. Praat vanaf nu mee via de ‘opp app’. Te downloaden in de app-store. Daar gaat u, samen met medebewoners, beslissen wat er in de drie bakken gaat komen.

Samantha

Heel leuk de app alleen kan je niet voor alle bakken actief mee praten in de groep. Terwijl dit als bewoner ook zeker interessant is wat bij bak 1/2/3 komt.

Redactie

Beste Samantha, U kunt weldegelijk over alle drie de bakken meepraten. In de Opp App kunt u alle drie de bakken aanvinken. Succes.

Victor

Een klein park, rondom een ('s avonds verlichte) fontein met een sculptuur erin.

Toine

Kruidentuin !

Marjan

Een fontein waar kinderen in mogen spelen

Rowen Aida

Picknick tafels!

Samantha

Liever niet dan komt er alleen maar nog meer rommel wat er al ligt zonder dat er iets is

Alexander

Bbq place with picnic tables, benches and more green; flowers + trees!

Malika

Een speeltuin voor de kinderen met een hek erom heen. Speeltoestellen voor zowel kleine als grote kinderen.

Redactie

Hoi Connor, bedankt voor je berichtje! Nog even afwachten wat het wordt. En natuurlijk hopen dat het mooi weer blijft!

Connor den braven (10 jaar)

Dit is wel een goed idee vind ik want d kinderen spelen er lekker vooral met dit weer.

redactie

Beste belangstellenden, de dialoog via de Opp App is gestart. Doet u ook mee? Zo kunnen we samen zoveel mogelijk kennis en meningen verzamelen en tot de beste invulling komen van de bakken in de drie zijstraten van de George Gershwinlaan.

Ann

Als we de zuidas meer leven willen inblazen, moeten er natuurlijk wel meer speeltuintjes komen, maar niet van die suffe als bij het Crowne Plaza hotel. Gewoon een met glijbanen, schommels klimrek etc. En 2 bankjes er omheen voor ouders om toezicht te houden. Dat trekt jonge gezinnen, die dan ook meer in de weekenden rondhangen, en het dus interessanter maken voor winkeliers om ook in het weekend open te zijn. Ik vind het namelijk nog steeds best wel uitgestorven in het weekend. Ik vind zeker ook dat er aan de bijen en andere bestuivers gedacht moet worden, maar dat zou ik graag op de daken van de gebouwen zien. Aan de overkant bij "De Boel" hebben ze dat fantastisch gedaan. Ik vind ook dat er in de straten van de zuidas echt iets gedaan moet worden aan de hondenpoep. het is echt gewoon super goor! Kan er op het grote grasveld langs het water geen honden uitlaatveld gemaakt worden? Met een hek er omheen zodat ze geen langsfietsende mensen of kinderen bijten. Het Jeu de boules veldje op het grote plein wordt trouwens ook haast nooit gebruikt. Als daar bijvoorbeeld ook een speeltuintje of parkeerplekken zou komen zouden er veel meer zieltjes gelukkig van worden.

redactie

Beste Ann, bedankt voor uw reactie. Praat vanaf nu (dinsdag 22 mei) mee via de 'opp app'. Te downloaden in de app-store. Daar gaat u, samen met medebewoners, beslissen wat er in de drie bakken gaat komen.

Samantha

Fitness, basketbal, panna veldje of kleine goal, bankjes, schommels, geen zandbak.

Femke

Iets geïnspireerd op het Superkilen Park van Kopenhagen (inclusief schommelbankjes) en dan met meer groen!

redactie

Beste Femke, bedankt voor uw reactie. Praat vanaf nu (dinsdag 22 mei) mee via de 'opp app'. Te downloaden in de app-store. Daar gaat u, samen met medebewoners, beslissen wat er in de drie bakken gaat komen.

Jochem

Jeu de boules baan. Wat bomen en bankjes!

redactie

Beste Jochem, bedankt voor uw reactie. Praat vanaf nu (dinsdag 22 mei) mee via de 'opp app'. Te downloaden in de app-store. Daar gaat u, samen met medebewoners, beslissen wat er in de drie bakken gaat komen.

robert

wat mooie bomen zoals Japanse kers of beelden met een bankje

redactie

Beste Robert, bedankt voor uw reactie. Praat vanaf nu (dinsdag 22 mei) mee via de 'opp app'. Te downloaden in de app-store. Daar gaat u, samen met medebewoners, beslissen wat er in de drie bakken gaat komen.

Samantha

Het zou ook leuk zijn als er bij. Een stukje voor de kinderen. Dat heeft echt de voorkeur en iets sportiefs komt om te trainen voor de iets ouderen voor buiten dit zie je tegenwoordig ook wel vaker zo lang er maar geen overlast komt want er zitten regelmatig mensen voor de deur te chillen bij het water savonds ook Helaas. Dat is niet zo fijn voor je deur. Graag iets wat niet stimuleert om te hangen zodat men het het pleintje gebruik om te hangen in plaats van de stukken waar we nu iets willen Plaatsen naast de woningen

M. BLANKENZEE

een speelplaats voor kinderen , kan ook een hangplek voor jongeren worden .daar moet je erg voor oppassen . dit weet ik van een vriendin . en bankjes plaatsen, daar word vaak rotzooi op de grond gevonden . weet ik uit ervaring .

Jos

Beste Samantha, dank voor uw reactie. Download vooral de app, komende week gaat daar het gesprek van start. We hopen zo de wijsheid van de groep aan te spreken om tot de gewenste inrichting te komen.

Laila

Wat fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die graag wat speeltoestellen op de plaatsen zien. Ook wij zien dat graag, het liefst met een omheining i.v.m. de sloot. Schommels, klimrek en een glijbaan doen het altijd goed! Verder graag wat meer groen; planten en bloemen.

Jos

Beste Laila, dank voor uw reactie. Download vooral de app, komende week gaat daar het gesprek van start. We hopen zo de wijsheid van de groep aan te spreken om tot de gewenste inrichting te komen.

Maya

I like all the ideas of having a lot of flowers/trees/plants with a bench so we can enjoy the area. I also think some outdoor exercise equipment would be great too. I think having a trash bin and some dog poo bags in the area would help reduce people leaving dog droppings everywhere too.

Jos

Dear May, Thanks for your comment. Please join us by downloading the app. Next week the discussion starts. We hope to tap the wisdom of the crowd in order to determine what it's going to be.

Dhr. mr R.J. Taling

Mijn voorkeur gaat uit naar een inrichting met veel bloeiende struiken zoals rozen en bloeiende planten zoals viooltjes. Graag geen gras; dat wordt gebruikt als hondentoilet. Daarnaast een enkel bankje, beschut door een boom en bereikbaar via een smal schelpenpad. De bloemen fungeren als habitat voor vlinders, bijen, etc.

Jos

Geachte heer Taling, dank voor uw reactie. Download vooral de app, komende week gaat daar het gesprek van start. We hopen zo de wijsheid van de groep aan te spreken om tot de gewenste inrichting te komen.

Anja

In verband met de nieuwsberichten rond bijen- en hommelsterfte lijkt me dat deze plaatsen benut moeten worden ter voordeel van de bestuivers (pollinators). Plant het vol met meerjarige planten vol met nectar, hang insectenhotels op. Gooi er plukfruit tussendoor zodat de mensen er direct de vruchten van kunnen plukken.

Marja

Anja, je komt uit Rotterdam, misschien moet je je niet in deze discussie mengen.

Marleen Zandbergen

@Rory en @Marc - het gaat om die kleine veldjes waar nu een geel vraagteken staat. Dat worden sowieso geen parkeerplekken. Overigens mee eens dat er weinig parkeerplek op straat is. @Kim van de Zuidas - je schrijft overal hetzelfde commentaar maar de app werkt niet. Wellicht dat je een post kan plaatsen hoe de app wel gaat werken?

Marja

de app werkt wel alleen het is nog niet 'begonnen'.

Kim | Amsterdam Zuidas

@Marleen Wat werkt er niet aan de app? Dan ga ik dat direct oplossen! Zojuist getest en het werkt hier wel.

rory

graag parkeerplekken

Samantha

Zeker ook een goeie

MARC

De parkeergarages zijn over het algemeen privé en de betaalde parkeergarages over het algemeen vol. als de zuidas wil groeien qua kleinere bedrijven (tandarts, kapper, apotheek etc.) dan graag PARKEERPLEKKEN.

Marleen Zandbergen

In reactie op L. -> (fruit) bomen een goed idee - dat is wellicht ook te combineren met de speelplaatsen. Risico van groen veldje -> hondenpoep. De tijdelijke grasmat die er in lag was binnen no time bezaaid met hondenpoep. Heel jammer. Wat betreft de fietsen: worden er niet nu veel rekken geplaatst in de straat? Heeft Summertime geen eigen stalling?

L.

Ik mis nog een goede parkeerplek voor alle fietsen in de straat, vooral bij summertime. Ook fijn: een groen veldje met wat fruitbomen (bloesem!) waar je in de zomer lekker kunt zitten (voor de mensen met piepkleine balkons) of een mooie visvijver/voliere met vogels. Een plek waar de natuur tussen al dat beton nog een beetje de ruimte krijgt.

Kim

@LBedankt voor uw reactie, fijn dat u mee wilt denken met ons. Misschien heeft u het in bovenstaande tekst al gelezen, we starten voor dit traject een andere communicatie aanpak dan u van ons gewend bent, namelijk via een app. Deze is inmiddels te downloaden in de diverse app-stores. Hoe dat moet leest u in bovenstaande tekst. Spreken wij elkaar daar?

Virginia

Graag speeltoestellen zoals schommel glijbaan, doeltjes voor de kleine voetballers

Kim

@Virginia Bedankt voor uw reactie, fijn dat u mee wilt denken met ons. Misschien heeft u het in bovenstaande tekst al gelezen, we starten voor dit traject een andere communicatie aanpak dan u van ons gewend bent, namelijk via een app. Deze is inmiddels te downloaden in de diverse app-stores. Hoe dat moet leest u in bovenstaande tekst. Spreken wij elkaar daar?

Sam

Graag speeltoest en grasveldje voor de kinderen om te voetballen of een soort van sport/speel parkje voor de kinderen. Graag ook ergens een prullebak Of de containers in de grond. Is ook wel wat moderner dan eens per week op straat te Zien.

Kim

@Sam Bedankt voor uw reactie, fijn dat u mee wilt denken met ons. Misschien heeft u het in bovenstaande tekst al gelezen, we starten voor dit traject een andere communicatie aanpak dan u van ons gewend bent, namelijk via een app. Deze is inmiddels te downloaden in de diverse app-stores. Hoe dat moet leest u in bovenstaande tekst. Spreken wij elkaar daar?

Thea

Speeltuin voor de kids leuk, maar liever in de ‘bak’ die het verst van het kinderdagverblijf af verwijderd is. Anders zitten we in die hoek met dubbel het geluid van gillende kinderen. Beter een beetje verspreiden.

Kim

@Thea Bedankt voor uw reactie, fijn dat u mee wilt denken met ons. Misschien heeft u het in bovenstaande tekst al gelezen, we starten voor dit traject een andere communicatie aanpak dan u van ons gewend bent, namelijk via een app. Deze is inmiddels te downloaden in de diverse app-stores. Hoe dat moet leest u in bovenstaande tekst. Spreken wij elkaar daar?

Stella

Helemaal eens met onderstaande reacties. Het zou fijn zijn als er iets voor kinderen komt in de buurt. Speeltoestellen, glijbaan, schommels. Ook een zandbak zou ik erg leuk vinden, voor de kleintjes. En dan héél graag met een hekje eromheen (houdt honden buiten en wegrennende kids binnen).

Kim

@Stella Bedankt voor uw reactie, fijn dat u mee wilt denken met ons. Misschien heeft u het in bovenstaande tekst al gelezen, we starten voor dit traject een andere communicatie aanpak dan u van ons gewend bent, namelijk via een app. Deze is inmiddels te downloaden in de diverse app-stores. Hoe dat moet leest u in bovenstaande tekst. Spreken wij elkaar daar?

Marleen Zandbergen

In aanvulling op mijn eerdere reactie - het zou mijn voorkeur hebben als de speeltoestellen van hout zijn (net als in Beatrixpark en bij Gerrit vd Veen speeltuin) dat oogt ook 'vriendelijk' in de toch voornamelijk stenen omgeving. Wat me nu te binnen schiet - zo'n rek waaraan kinderen een koprol kunnen maken (en je een springtouw aan vast kan binden) is ook leuk. Neemt ook niet heel veel ruimte in :-). Ter inspiratie kunnen jullie ook nog kijken bij de speeltuin van de Compananny Zuidas - die hebben het erg leuk ingericht.

Fati

Ik heb ook de app gedownload maar het lijkt alsof deze nog biet optimaal werkt. Sluit me volledig aan bij onderstaande wensen. Speelplaats voor de kinderen denk aan glijbaan schommel klimrek voor de kleintjes en graag een hek eromheen zodat er niet overal hondenpoep ligt ik woon in het Ella gebouw en de overlast betreft hondenpoep wat niet wordt opgeruimd is enorm daar een van deze plaatsen bij mij voor de deur is. Een hek zou de speelplaats ook een stuk veiliger maken daar de sloot geen verhoging bevat.

Kim | Amsterdam Zuidas

@Fati Bedankt voor uw bericht. Iedereen die de app heeft geïnstalleerd staat nog heel even in de 'wacht'. We zijn net gestart en het is wachten tot een grotere groep mensen de app heeft gedownload, om gebruik te maken van de kracht van elkaar. Vrijdag of maandag komen de eerste berichten binnen. Alles volgt vanzelf!

Marleen Zandbergen

Heb zojuist de app geïnstalleerd maar vind deze erg vaag - krijg geen vraag te zien en zie ook geen link met jullie site. Wij (bewoners) Miles Building - zien graag een kinderspeeltuintje (of meerdere). Bankje erbij voor ouders. De kinderen zeggen; schommel, klimrek, glijbaan (bijv. huisje en glijbaantje). Niet alleen voor heel kleine kindjes. En wellicht een klein hekje zodat poepende honden buiten blijven. Ook ons een doorn in het oog hoe snel het grasveldje vol met hondenpoep lag :-(

Kim | Amsterdam Zuidas

@Marleen Bedankt voor uw bericht. Iedereen die de app heeft geïnstalleerd staat nog heel even in de 'wacht'. We zijn net gestart en het is wachten tot een grotere groep mensen de app heeft gedownload, om gebruik te maken van de kracht van elkaar. Vrijdag of maandag komen de eerste berichten binnen. Alles volgt vanzelf!

Bewoners Zuidas

Graag speeltuinen voor de kinderen en...... een bord dat honden er niet mogen poepen. Het is een blamage om te zien hoe honden de straten vervuilen en de eigenaren het niet opruimen. Ook zichtbaar bij gebouw Intermezzo, Albert Heijn etc. Ontzettend smerig en Zuidas onwaardig.

Kim | Amsterdam Zuidas

@Bewoners Bedankt voor uw reactie, fijn dat u mee wilt denken met ons. Misschien heeft u het in bovenstaande tekst al gelezen, we starten voor dit traject een andere communicatie aanpak dan u van ons gewend bent, namelijk via een app. Deze is inmiddels te downloaden in de diverse app-stores. Hoe dat moet leest u in bovenstaande tekst. Spreken wij elkaar daar?

e.j

Graag een kinderspeeltuin. Bewoners van intermezzo

Kim | Amsterdam Zuidas

@e.J Bedankt voor uw reactie, fijn dat u mee wilt denken met ons. Misschien heeft u het in bovenstaande tekst al gelezen, we starten voor dit traject een andere communicatie aanpak dan u van ons gewend bent, namelijk via een app. Deze is inmiddels te downloaden in de diverse app-stores. Hoe dat moet leest u in bovenstaande tekst. Spreken wij elkaar daar?