skip to main content
Nog paar appartementen te huur in Gershwin Brothers

Het hoekpand George ligt aan de Parnassusweg (niet te verwarren met The George, tussen de George Gershwinlaan en de De Boelegracht) en is het hoogste van de twee, met twaalf verdiepingen. Hierin zit ook restaurant Loetje. In dit gebouw bevinden zich vooral tweekamerwoningen. Broer Ira, dat ernaast staat, heeft zeven verdiepingen en een eigen binnentuin. Ira heeft veelal driekamerwoningen van rond de zeventig vierkante meter. Samen zijn de gebouwen goed voor 160 woningen in de middeldure huursector. ‘En daar zijn er nu nog negen van te huur’, zegt makelaar Karlijn Ramondt van Engel en Voelkers.

Zonnig terras

‘George en Ira hebben elk een eigen karakter’, zegt Surya Steijlen van LEVS architecten, die de gebouwen ontwierp. Hij is vooral tevreden over de samenhang die de twee gebouwen hebben. ‘Allebei zijn ze ontworpen met als uitgangspunten de zonligging, de stedenbouwkundige oriëntatie en natuurlijk het uitzicht. Wat je vaak ziet bij terrasgebouwen is dat per sprong maar één appartement een groot terras heeft. Bij het gebouw Ira hebben we de plattegronden zo ingedeeld dat er telkens twee woningen op een terras zijn aangesloten, zodat meer huurders kunnen genieten van zon en uitzicht.’

Bewoonster Bobbie Hoogendijk

Openbaring

Onder de twee gebouwen liggen nog twee lagen parkeergarage, met plek voor ongeveer 200 auto’s. ‘Al staan die nu nog grotendeels leeg’, zegt Bobbie Hoogendijk, die er samen met haar zus een appartement huurt. ‘Die parkeerplekken zijn ook best duur, moet ik zeggen.’ Ze woont er nu anderhalve maand en vindt het ‘echt een openbaring’, wonen in Zuidas. ‘Ik hou van het zakelijke hier, de reuring overdag. Maar ’s avonds en in het weekend is het hier heel rustig. Ik woonde hiervoor in Amsterdam-West. Dat was af en toe net een mierenhoop.’

Kinderziekten

Die parkeergarage kent nog een ander probleem. De steentjes, net buiten het hek slijten vrij snel. Stratenmakers moesten na een maand al uitrukken om de ‘spoorvorming’ te repareren. Dat zijn de kinderziektes van elk gebouw. Ook de gracht voor de deur is nu nog een zandbak met een grote graafmachine erin. ‘Dat wordt straks spectaculair’, zegt Hoogendijk. ‘Zeker als Loetje daar een drijvend terras aanlegt.’

Geef uw mening