skip to main content
Officiële start bouw EMA-kantoor

Op het snikhete bouwterrein deed Rasi dat samen met Gea van Craaikamp, plaatsvervangend secretaris generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; scheidend wethouder Eric van der Burg van Amsterdam; Roger Mol, directeur Transacties & Projecten van het Rijksvastgoedbedrijf; en Ronald Dielwart, lid van de Raad van Bestuur van Dura Vermeer. De tijdcapsule bevat wensen voor de bouw en voor het pand.

Al eerder begonnen

Het mocht dan de officiële start zijn, officieus waren de funderingswerkzaamheden al op 1 mei gestart. Dat was eerder dan gepland. Daarvoor al hadden we het bouwterrein in gereedheid gebracht. In opdracht van de Nederlandse regering laat het Rijksvastgoedbedrijf de nieuwe huisvesting van EMA bouwen. Dat gebeurt door de Bouwcombinatie EMA, die door Dura Vermeer, de contractpartner van het Rijksvastgoedbedrijf, is opgericht samen met Heijmans.

November 2019 gereed

Het EMA-gebouw zal volgens de planning in november 2019 worden opgeleverd. De medewerkers van EMA zullen vanaf uiterlijk april volgend jaar tijdelijk worden gehuisvest in het Spark-gebouw in Amsterdam Sloterdijk. EMA is nu nog gevestigd in Londen.

Geef uw mening