skip to main content
Kraft Heinz-topman: 'Thuis in Zuidas'

Na zestien jaar in de bossen van Zeist te hebben gezeten, was het tijd voor een stap vooruit. In Zuidas komt niet alleen het hoofdkantoor van Kraft Heinz Benelux, maar ook het zogenaamde Global Centre of Excellence. Dat houdt in dat er ‘door slimme mensen slimme oplossingen gezocht worden voor verpakkingen, logistiek en marketing’, zegt topman Rafa Oliviera. Het concern krijgt daarbij hulp van de twee Amsterdamse universiteiten. ‘Talentvolle studenten die in de Champions League van de multinationals willen spelen, zijn bij ons aan het juiste adres.’ Kraft Heinz werkt al een tijdje samen met de Business School van de Vrije Universiteit, de buurman in Zuidas. ‘Hier wordt de toekomst gevormd’, zegt Oliviera.

Hoogste duurzaamheid

NoMA House (North of MAhler) is ontwikkeld door Maarsen Groep en Zadelhoff, ontworpen door architect Diederik Dam en gebouwd door Dura Vermeer. Het gebouw beschikt over het BREEAM Outstanding certificaat. BREEAM is een van de meest gebruikte duurzaamheidskeurmerken ter wereld en ‘outstanding’ is de hoogst haalbare score. Bijzonder is ook dat Kraft Heinz geen parkeerplaatsen heeft. ‘We fietsen hier’, lacht woordvoerder Nigel Dicky. ‘Mensen zijn blij dat we nu in Zuidas zitten. Hier is van alles te doen, Schiphol is om de hoek en ook bussen, metro’s en treinen rijden af en aan.’ Om alles soepel te laten verlopen, is Kraft Heinz in zee gegaan met Forensz, een mobiliteitsdienst. Forensz adviseerde alle medewerkers bij het maken van hun keuze voor de meest efficiënte woon-werkreis naar de nieuwe werklocatie in Zuidas en regelde de vervoersbewijzen van bijvoorbeeld NS en het GVB. Ook verzorgt het de administratie rondom het openbaar vervoer.

NoMA House in maart 2018. Erachter wordt Hourglass gebouwd

Grootste vestiging

In het NoMA house werken 450 werknemers voor Kraft Heinz. Daarmee is het kantoor in Zuidas de grootste vestiging van het concern in Europa. Bij de op vijf na grootste voedselproducent spreken ze echter niet van werknemers, maar van ‘owners’. ‘Onze cultuur is gegrondvest op eigenaarschap en merites. Wie het goed doet, wordt beloond. Je voelt je eigenaar van de dingen die je doet.’ Oliveira is daar zelf een voorbeeld van. Hij is nog jong, maar toch al verantwoordelijk voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

America first, Netherlands second

De opening was een Amerikaans feestje, waarbij ook de ambassadeur van de Verenigde Staten, Pete Hoekstra, aanwezig was. De ambassadeur was blij dat Kraft Heinz in Nederland investeert en specifiek in de Zuidas, zei hij. ‘America first. But The Netherlands second’, lachte hij, refererend aan een filmpje van Arjen Lubach, waar hij zelf erg om had moeten lachen.

Op de bovenste foto van links naar rechts: Michael Mullen, Senior Vice President of Corporate and Government Affairs; Pete Hoekstra, ambassadeur VS in Nederland; Rafael Oliveira, zone president Europa, Afrika en het Midden-Oosten; en Maarten Camps, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken.

Geef uw mening