skip to main content
22 en 23 juni kunt u het dak op

De drukte in steden neemt toe, en daarmee ook de schaarste aan ruimte. Daarnaast krijgen ook steden steeds te maken met extreem weer, zoals hitte en hoosbuien. ROEF zoekt de oplossing in het daklandschap. Maar twee procent van het Amsterdamse dakoppervlak wordt namelijk gebruikt en daarvan is een heel klein deel groen. Terwijl groene daken regenwater opvangen, zorgen voor verkoeling en tegelijkertijd onder meer de biodiversiteit verbeteren. Bovendien zijn het uitgelezen plekken om te dienen voor ontspanning en groene terrassen. ROEF probeert daarom de aandacht te vestigen op deze onontdekte mogelijkheden bovenop gebouwen.

Twintig daken

Tijdens het festival op 22 juni zijn er twintig daken te bezoeken op verschillende plekken in Amsterdam. Het festivalkaartje van 15 euro geeft u toegang tot alle daken en alle evenementen. Ga bijvoorbeeld rolschaatsen op 85 meter hoogte, duik in een hottub of kraak een escape room.  Mensen die hun groene vingers willen oefenen, kunnen workshops volgen. Of kom dansen met live muziek en dj’s. Ook in Zuidas kunt u het dak op. Naar Circl op het Mahlerplein, maar ook net buiten Zuidas naar het Element Hotel bij het Gelderlandplein. Het festival duurt van 17:00 tot 23:00 uur. Koop hier een ticket.

Rooftop Expedities bij Circl

Wilt u meer te weten komen over het daklandschap, dan zijn er op zaterdag 23 juni Rooftop Expedities onder begeleiding van een expert. Zuidas heeft de ambitie om in 2020 niet minder dan 25.000 m2 groene daken te hebben. Alle expedities starten in Zuidas op het groene dak van Circl, met een croissantje en koffie. U heeft de keuze uit vier expedities: ‘geen dak onbenut’, ‘Edible Roof Tour’, ‘Architectuur van het groeiende daklandschap’ en ‘Toekomst van het spectaculaire daklandschap’. Als u bovendien al in bezit bent van een WeMakeThe.City festivalpas, is deelnemen aan de Expeditie gratis.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van ROEF.

Geef uw mening

Marie

Beste Willemijn, De nee knop werkt nog steeds niet hoor..... en als ik op de ja knop druk registreert hij dat meteen. Bovendien verdwijnen dan überhaupt de ja en nee knop. Blijft een hele vreemde zaak.

Marie

Beste Willemijn, Waarom registreert de ‘nee’ niet nuttig knop niet? Hierboven? De ‘ja’ knop wel. Dat is raar.

Redactie

Beste Marie, bedankt. We hebben geen technische gebreken gevonden. De nee-knop doet het alleen niet meer wanneer u eerst op de ja-knop hebt geklikt.

Willemijn

Beste Marie, Dat is inderdaad raar. Als ik zelf op de Nee button klik, registreert hij het wel. Ik zal het in ieder geval even doorgeven om te kijken of we het kunnen oplossen, dank voor het melden! Groet, Willemijn