skip to main content
Zuidas in teken van WeMakeThe.City

Tijdens het festival WeMakeThe.City pakken we vijf dagen lang, met publiek én experts, urgente uitdagingen op voor het dagelijks leven in de stedelijke omgeving op. Dat gebeurt op tientallen locaties, waaronder Zuidas. Hieronder enkele van de vele activiteiten in Zuidas. Kijk voor het complete programma in Zuidas op de website van WeMakeThe.City.

Donderdag 21 juni: Kou is hot

Een rondleiding in de koudecentrale, die duurzame koeling levert aan bedrijven in Zuidas. Bij deze innovatieve manier van koelen wordt koud water uit De Nieuwe Meer als bron gebruikt om de eindgebruikers te voorzien van koelte in hun gebouwen, hun computers en servers.
Deze excursie wordt twee keer aangeboden:
– 13.30 tot 14.45 uur
– 15.15 tot 16.30 uur
– locatie: World Trade Center
tickets bestellen

Vrijdag 22 juni: duurzame logistiek

Vervoer heeft een grote impact op de luchtkwaliteit, het geluid en de sfeer en leefbaarheid van de stad. Amsterdam Zuidas, Hello Zuidas, BYCS, HvA, ORAM en Green Business Club Zuidas werken samen aan oplossingen voor een toekomstbestendige gebiedsontwikkeling. Onder meer via de onlangs ondertekende Green Deal Zero Emission Stadslogistiek. Vrijdagmiddag kunt u meepraten. Met onder meer Zuidas-directeur David van Traa en RAI-CEO Paul Riemens.

– 13.30 tot 17.00 uur
– locatie: Circl, Mahlerplein
– (gratis en zonder festivalpas) tickets bestellen

Vrijdag 22 juni: De dilemma’s van Verdi

Hoe kan Verdi, het gebied aan de westkant van de Zuidas, zich ontwikkelen tot een gebied waar sport en recreatie hand in hand gaan met wonen en werken? De komende jaren moeten er onder meer tussen de 1.200 en 1.800 woningen 60.000m2 kantoorvloer worden gebouwd. Tegelijkertijd willen we het groene karakter van het gebied versterken.

– 14:30 tot 17:00 uur
– locatie: Circl, Mahlerplein
– (gratis en zonder festivalpas) tickets bestellen

Zaterdag 23 juni: Station Amsterdam Zuid

Station Zuid Makes The Zuidas start met een oriëntatie op het gebied bij de maquette van Zuidas in het WTC aan Zuidplein. Daar hoort u alles over Zuidasdok en de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Daarna gaan we naar buiten om de huidige situatie te bekijken. We sluiten af op het dak van Circl, op het Mahlerplein, met zicht op het huidige station.

– 13:00 tot 14:30 uur
– 15:00 tot 16:30 uur
– WTC, centrale hal (Strawinskylaan 59)
een festivalpas kopen

Meer informatie

Kijk voor het complete programma in Zuidas op de website van WeMakeThe.City.

Geef uw mening