skip to main content
Amsterdam Noord, welkom in Zuidas

Stel je woont in Buikslotermeer en je hebt zin om ergens een hapje te eten. Dan breiden de keuzemogelijkheden zich vanaf zondag 22 juli 2018 in één keer behoorlijk uit. Je stapt bij station Noord in de metro en een kwartier later ben je in Zuidas. Het is er, vergeleken met de stadsdelen waar je onderdoor reist, een oase van rust. Er zijn eet- en drinkgelegenheden te over, in alle prijsklassen. En het is iets zuidelijker dan Buikslotermeer, dus net iets warmer.

De leukste festiviteiten

Opeens is Zuidas het begin- en het eindpunt van de Noord/Zuidlijn. Nou ja, opeens, er is natuurlijk het een en ander aan voorafgegaan, dat zal niemand zijn ontgaan. Des te meer reden om de lijn nu feestelijk te openen. Dat gebeurt bij alle acht metrostations, maar de leukste festiviteiten vinden toch wel plaats in Zuidas, al zeggen we het zelf. Natuurlijk gunnen we u eerst de tijd om de officiële opening door burgemeester Halsema en acht Amsterdammers te volgen, tussen 10.00 en 11.00 uur ‘s morgens. Daarna begint in de hele stad om 14.00 uur een feestelijk programma dat tot 21.00 uur duurt. Met de complimenten van onze collega’s van de afdeling Metro en Tram van Amsterdam.

Circl, op het Mahlerplein

Vernieuwing station Amsterdam Zuid

Bij station Zuid komt de Noord/Zuidlijn weer boven de grond en ontmoet de metro de trein. En dat in het hart van Zuidas. Daar pakken wij uit met diverse rondleidingen en exposities. Helaas voor u waren alle rondleidingen in een mum van tijd volgeboekt, maar er blijft genoeg te beleven over. De feestelijkheden concentreren zich rondom Circl, het prachtige circulaire gebouw van ABN AMRO, aan het Mahlerplein dat tegen het station aan ligt. Inschrijven voor rondleidingen door Circl kan nog wel. Het gebouw is beslist een bezoekje waard. In Circl zelf kunt u een expositie bekijken over Zuidasdok. We zoomen in op de complete vernieuwing van station Amsterdam Zuid, waaraan we tot 2028 werken. Hoe mooi het wordt, kunt u ook zien via 3D-animaties in de stationshal. Ook komt u meer te weten over het gebied Zuidas zelf. Wat gebeurt daar eigenlijk allemaal? Meningen zijn er te over. Maar nu kunt u op een zeer comfortabele manier kijken wat u zelf van Zuidas vindt. Wij zijn benieuwd. U bent hoe dan ook van harte welkom.

Geef uw mening